Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Roosendaal doneert 1 euro per inwoner om de slachtoffers van de aardbeving in Marokko te helpen

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal doneert 1 euro per inwoner om de slachtoffers van de aardbeving in Marokko te helpen. Dit doet de gemeente mede op verzoek van de gemeenteraad. In totaal doneert ze een bedrag van 78.000 euro aan het Rode Kruis.

Roosendaal leeft mee met de getroffenen, hun families en vrienden die slachtoffer zijn van de recente verwoestende aardbeving in het Marokkaanse Atlasgebergte. 

De aardbeving die eerder deze maand plaatsvond, heeft aanzienlijke schade aangericht, met gewonden, vermisten en helaas overledenen tot gevolg. Veel Roosendalers hebben directe banden met dit getroffen gebied en voelen het verdriet en de zorgen die daar heersen.

Voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Van Midden benadrukt: “We staan zij aan zij met de getroffenen en willen bijdragen aan het verlichten van hun leed.”

Het Rode Kruis is een hulpverleningsorganisatie en biedt essentiële medische zorg, psychosociale hulp en eerste hulp, met name in de stad Marrakech en de provincie Taroudant, ten zuiden van de stad.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief