Afbeelding
Foto: Grote Clubactie

Zaterdag start de Grote Clubactie weer: Maar liefst 27 Roosendaalse clubs doen mee

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ROOSENDAAL - Vanaf morgen gaan verenigingen weer op pad voor de jaarlijkse Grote Clubactie. In Roosendaal gaan 27 verenigingen langs de deuren. Clubs doen mee om extra inkomsten op te halen, voor de kas. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. 

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Van klop-klop naar WhatsApp en TikTok
Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan! Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.

Hoogst uitkerende loterij
De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

Dit jaar doen in de gemeente Roosendaal  onder andere de volgende clubs mee:

Roosendaal Bekoor, The Rainbows, ARSV THOR, Sportvereniging Dynamo-Roosendaal, Manege Visdonk, Soft- en Honkbalvereniging Boosters, Rugby Club RCC, Tennis en Padel vereniging Roosendaal, Judovereniging De Kroeven 82, Budovereniging Cor Schuurbiers 
Nispen Paardrijden voor Gehandicapten Impuls, N.S.V. Nispen
Wouw Wouwse Tennisvereniging (W.T.V.), R.K.S.V. Cluzona


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief