Prins Stijn d'n 1e geeft eerste toespraak en voorzitter Pascal Marijnissen kijkt goedkeurend toe
Prins Stijn d'n 1e geeft eerste toespraak en voorzitter Pascal Marijnissen kijkt goedkeurend toe Foto: Hoffotograaf John Balemans

Prins Stijn d’n 1e bleek ‘uit ut goeie hout gesneeje’ voor Mastepinnelaand

Algemeen

WOUWSE PLANTAGE - Op zaterdagavond 11 november 2023 heeft de 11e v/d 11e viering in Mastepinnelaand plaatsgevonden. 

Nadat de kleine Mastepinnekes eerder die middag nog in grote getale op kwamen draven bij de Sint Maarten Lampion Knutselmiddag kwamen ze die avond bijeen voor de traditionele Sint Maarten viering. Al zingend langs de deuren werden zij rijkelijk beloond met iets lekkers. De route eindigde dit jaar op het kerkplein van Wouwse Plantage.

Hier begon rond 20:00 uur namelijk de grote bekendmaking van het protocol. Het hele dorp was uitgelopen en onder de klanken van Hofkapel W’ornouwus nam voorzitter Pascal Marijnissen het woord. 

Dit jaar werd hij verrast door de aankomst van Sjampetter Joene (Jeroen van Loenhout, 13e keer), Nar Tommeke (Tom Kerstens, 7e keer) en Grootste Boer Peer (Peter Matthijssen, 10e keer) op een verreiker. Hiermee brachten ze een houten kist naar het dorp die gevuld was met de steek van de nieuwe prins en een brief. Nadat de voorzitter de brief had voorgelezen kwam uit de kerk de nieuwe Prins Stijn d’n 1e (Stijn de Mooy, 20 jaar) tevoorschijn. Samen zongen ze hierna het nieuwe carnavalslied voor 2024 met het motto Uit ut goeie hout gesneeje en werd het nieuwe insigne onthuld dat ook dit jaar door Stefan van Loenhout ontworpen is. Hierna vertrok het gezelschap naar de foyer van Dorpshuis de Spil om er nog een gezellige avond van te maken. Traditiegetrouw zal ook in 2024 carnaval in Mastepinnelaand weer eerder beginnen dan elders in het land. De nieuwe prins en zijn gevolg zullen dan ook op 27 januari 2024 voorafgaand aan de kindermiddag al ingehaald worden.

Het volledige protocol van Mastepinnelaand presenteert onder de klanken van Hofkapel W'ornuwus het nieuwe insigne voor 2024
Prins Stijn d'n 1e geeft eerste toespraak en voorzitter Pascal Marijnissen en Nar Tommeke kijkt goedkeurend toe


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief