Afbeelding
Foto: Shutterstock

Roosendalers kunnen maandag oefenen hoe je ook alweer moet stemmen

Door: Ties de Bakker Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal wil dat al haar bewoners zelfverzekerd naar de stembus kunnen volgende week woensdag. Daarom organiseert zij: proefstemmen. Op maandag 20 november kunnen Roosendalers naar het gemeentehuis voor een speciaal oefenmoment, waarbij ze de gelegenheid krijgen om vertrouwd te raken met het stemproces.

Het proefstemmen, dat tussen 10.00 en 16.00 uur plaatsvindt, biedt volgens de gemeente een laagdrempelige mogelijkheid voor inwoners om kennis te maken met het stemmen. ‘’Vaak vormen belemmeringen zoals onduidelijkheid, spanning of simpelweg de onbekendheid met het invullen van een stemformulier een drempel voor mensen om daadwerkelijk hun stem uit te brengen tijdens de verkiezingen’’, legt een woordvoerder uit.

“Bij de gemeente Roosendaal willen we de opkomst van stemmers vergroten en tegelijkertijd mensen ondersteunen die het misschien lastig vinden om te stemmen,” zegt Evelien van der Star, wethouder Communicatie en Dienstverlening. “Het proefstemmen is bedoeld om bewoners voor te bereiden op de echte stemdag en om vragen te beantwoorden die zij mogelijk hebben over het stemproces.”

Ondersteuning mensen met beperking

Ook zal er speciale aandacht worden besteed aan ondersteuning voor mensen met een beperking. ‘’We vinden het belangrijk dat ook zij vol vertrouwen hun stem kunnen uitbrengen’’, zegt de woordvoerder.

Waar en wanneer

Op maandag 20 november zijn inwoners van harte welkom in Het Huis van Roosendaal, Stadserf 1, van 10.00 tot 16.00 uur. 

Op 22 november vinden de echte verkiezingen plaats, bewoners kunnen op verschillende plekken in Roosendaal terecht. Alle stemlocaties zijn toegankelijk en te vinden op de site van de gemeente.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief