Afbeelding
Foto: Shuterstock

Roosendaalse commando veroordeeld: Vier jaar cel voor cocaïne- en wapenhandel

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - Sergeant-majoor Sil A. (44), een voormalig commando uit Roosendaal, is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De militaire rechtbank in Arnhem oordeelde dat A. schuldig is aan het voorbereiden van twee coke-transporten van Suriname naar Antwerpen en Hamburg, evenals het voorbereiden van wapenhandel.

De rechtbank achtte bewezen dat A. optrad als een soort makelaar bij de voorbereiding van de handel in 250 Diemaco-aanvalsgeweren en 250 Glock-pistolen, zonder de vereiste toestemming van Defensie. Daarnaast deelde hij vertrouwelijke informatie met zijn jeugdvriend en zakenpartner Greg F., die eerder dit jaar tot negen jaar cel werd veroordeeld voor grootschalige drugshandel.


De veroordeelde commando gaf informatie prijs over militaire trainingen, oefenlocaties en tactieken van het korps commandotroepen (KCT), evenals activiteiten van inlichtingendiensten. Hoewel niet alle aanklachten bewezen werden geacht, leidden de bewezen feiten tot de veroordeling van A. tot een gevangenisstraf van vier jaar.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief