Afbeelding
Foto: RIA MOL ETTEN-LEUR.

Zacht en wisselvallig weekend op komst

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ROOSENDAAL - Het lichte winterse weer van de afgelopen tijd laten we dit weekend definitief achter ons. De temperaturen lopen flink op. Dit weekend de maxima zelfs tussen 8 en 11 graden. Droog houden we het hierbij niet. Vooral zaterdagmiddag gaat het van tijd tot tijd stevig regenen en ook zondagavond komen buien voor.


Vandaag begint nog fris met temperaturen in het noordoosten net boven het vriespunt. De temperatuur loopt gedurende de dag echter flink op. Uiteindelijk wordt het 2 graden in het noordoosten tot lokaal 10 graden in Zeeland. In de ochtend is in het oosten wat lichte neerslag mogelijk, maar de rest van de dag verloopt overal nagenoeg droog.


Zaterdag kletsnatte middag
Zaterdagochtend is een enkele lokale bui niet helemaal uitgesloten, maar op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. Daarmee is het een prima moment om de kerstboom in huis te halen. In de middag is dit namelijk niet meer het geval. Er trekt dan een regengebied over het land, waardoor het in heel het land van tijd tot tijd flink gaat regenen.


De wind draait hierbij van zuid naar west en daarmee wordt beduidend zachtere lucht aangevoerd. Het wordt 8 graden in het noordoosten tot lokaal 11 graden in Zeeland.In de loop van de avond en in de nacht naar zondag is het op de meeste plaatsen droog. Door een doorstaande zuidwestenwind wordt het zeker niet koud. De minima liggen tussen 4 en 7 graden.


Zondag lange tijd droog
Op de tweede weekenddag is het op veel plekken droog. Mogelijk breekt de zon zelfs even door en dan is het al snel prima weer een wandeling door de natuur. Het is zacht met maxima die uitkomen tussen 9 en 11 graden. Normale waarden voor deze tijd van het jaar liggen rond 6 graden. Hierbij staat een matige tot aan de kust mogelijk een krachtige zuidwestenwind, 3-6 Bft. In de loop van de middag en neemt de bewolking vanuit het westen weer toe en vooral in de avonduren kan het opnieuw gaan regenen.


Voorlopig geen winterweer in zicht
Ook na het weekend blijft het aanvankelijk zacht en wisselvallig winterweer met bijna dagelijks kans op buien of regengebieden die over het land trekken. In de loop van de nieuwe week nemen de neerslagkansen wat af en daalt de temperatuur iets, maar echt winterweer lijkt er voorlopig niet in te zitten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief