Afbeelding
Foto: Google Maps

Na sluiting HAP nu ook poliklinische apotheek Roosendaal in de nacht gesloten

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - De poliklinische apotheek in Roosendaal gaat nu ook over op een nachtelijke sluiting. Sinds de sluiting van de Huisartsenpost komen er namelijk te weinig patiënten om de apotheek open te houden.

Sinds de nachtelijke sluiting van de HAP is de aanloop van cliënten naar de Poliklinische Apotheek Roosendaal vrijwel tot stilstand gekomen. Waar voorheen tien tot twintig personen per nacht de apotheek bezochten, is het sinds mei het aantal teruggedrongen tot twee a drie cliënten. “ Het is inefficiënt om de Poliklinische Apotheek Roosendaal ’s nachts open te houden,” laat het Bravis Ziekenhuis weten. “Door de personeelstekorten in de zorg is het ook steeds lastiger om de nachtdiensten ingevuld te krijgen.” Vanaf 1 januari 2024 is daarom de poliklinische apotheek gesloten tussen 23.00 en 08.00 uur. 

Oplossing

Wel is er nagedacht over een oplossing voor de enkele bezoekers van de apotheek in de nachtelijke uren. In samenwerking met de Spoedeisende Hulp in Roosendaal zal de apotheek ‘s nachts de eerste dosis spoedeisende medicijnen rechtstreeks aan de patiënten toedienen. Een vergelijkbare regeling is getroffen met de HAP-huisartsen die visites afleggen. Voor de overige voorgeschreven medicijnen kunnen patiënten de volgende ochtend vanaf 08.00 uur terecht bij de Poliklinische Apotheek Roosendaal. Voor diegenen die onverhoopt midden in de nacht medicatie nodig hebben, blijft de Poliklinische Apotheek Bergen op Zoom 24 uur per dag geopend.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief