Cor Gabriëls ontvangt oorkonde uit handen van Cynthia Pallandt
Cor Gabriëls ontvangt oorkonde uit handen van Cynthia Pallandt Foto: Marleen Polderman

Cor Gabriëls ontvangt oorkonde Partij voor de Dieren

Algemeen

ROOSENDAAL - In erkenning van zijn bijdrage aan het dierenwelzijn in Roosendaal, heeft de Partij voor de Dieren Cor Gabriëls bekroond met een welverdiende oorkonde. Als de gedreven kwartiermaker voor dierenwelzijn heeft Gabriëls opmerkelijke resultaten behaald, en zijn inzet heeft de stad naar voren geschoven als een voorbeeldgemeenschap op het gebied van diervriendelijkheid.

Gabriëls is de drijvende kracht achter diverse projecten, variërend van een opvang voor egels en een hondenspeelplaats tot deelname aan verkiezingen voor de meest diervriendelijke gemeente. Ook heeft hij met succes een dierenwelzijnsnota in de gemeente Roosendaal weten te realiseren. Daarnaast is hij momenteel betrokken bij het opzetten van een voedselbank voor dieren, een nobel streven dat getuigt van zijn voortdurende toewijding aan het welzijn van dieren in de regio.

Op 28 januari was het feestelijk moment aangebroken, waarop de Bredase vertegenwoordiger van de Partij voor de Dieren, Cynthia Pallandt, de oorkonde van mededogen uitreikte aan Gabriëls. Dit gebeurde tijdens de bruisende nieuwjaarsborrel van de politieke partij in Roosendaal, georganiseerd door de lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren.

Gabriëls, die zelf een aanzienlijke periode actief is geweest in de gemeenteraad voor een lokale partij, blijft ook na zijn recente successen een actieve rol vervullen in de beheergroep van natuurmonumenten. Bovendien is hij voorzitter van natuureducatie en duurzaamheid binnen de gemeente Roosendaal.

Zoals bekend ‘mens, dier en milieu’ zeer belangrijke waarden zijn voor de Partij voor de Dieren. Cynthia Pallandt vertelt enthousiast: “Cor is voor vele Roosendaalse natuurliefhebbers een inspiratie. Hij heeft dierenwelzijn in Roosendaal haast eigenhandig op de agenda gezet. Het is dan ook logisch dat Cor Gabriëls onze eerste Roosendaalse oorkonde ontvangt. Met de komst van de werkgroep zullen er vast nog meer volgen!”  

Op de oorkonde valt te lezen. “de Partij voor de Dieren spreekt haar grote waardering uit voor het opkomen voor dierenrechten”. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief