Afbeelding
Foto: Google Maps

Station Roosendaal scoort onder gemiddeld: Reizigers geven 6,8

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ROOSENDAAL - Vandaag presenteert de NS de Stationsbelevingsmonitor 2023, een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van NS en ProRail. Zo’n 83.000 reizigers werd afgelopen jaar gevraagd wat zij van hun station vonden. ProRail en NS voeren dit onderzoek elk jaar uit om te weten hoe reizigers over de stations denken en waar we nog verbeteringen kunnen doorvoeren. Station Roosendaal scoort een 6,8. 

Vierlingsbeek is de grootste stijger van Brabant en zit met een 7,7 zelfs boven het niveau van 2022, toen het station een 7,6 haalde. “Reizigers vinden het een veilig en uitnodigend station, waar je goed informatie in kan vinden.” Daarnaast wordt de omgeving goed beoordeeld.Ook station Heeze is gestegen en staat nu op de derde plek van Brabant. “Het stationsgebouw is opgeknapt, de tunnel is aangepakt en er is nieuw stationsmeubilair. En er is een nieuw OV-fietspunt gekomen.”

Station Roosendaal scoort onder gemiddeld. Reizigers gaven het station in 2023 een 6,8, daarmee staat het station op plek 303 van 393. Deze 6,8 is lager dan een jaar geleden: toen kreeg het station nog een 6,9 van de reizigers. 

Station Deurne is het meest gewaardeerde station van Brabant. Het station wordt als ruimtelijk en overzichtelijk ervaren. Het station is een goed voorbeeld waar NS en ProRail samenwerken met een maatschappelijk partner. Omwonenden werken mee aan het beheer van het station. Inmiddels hebben al zo’n honderd initiatieven, tijdelijk of permanent, een plek gekregen op stations door heel Nederland. Omwonenden, sociale ondernemers, gemeenten en andere maatschappelijke partners kunnen met hun initiatief een bijdrage leveren aan stations. 

Lage Zwaluwe scoort laag en staat ook landelijk onderaan. Het station scoort zelfs de laagste waardering voor een station sinds het begin van de meting in 2013. De reizigers geven het station een 4,6. “Opnieuw is dit station de drager van de rode lantaarn. Ondanks dat het perron vernieuwd is en er LED-verlichting gehangen is, blijft het station er last van houden dat het op afstand tot het dorp ligt en naast de snelweg. Daarnaast zijn de wachtruimtes op de loopbrug afgesloten vanwege vandalisme. Reizigers vinden het station wel overzichtelijk en makkelijk om in de trein te komen,” zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc. NS is bezig om te kijken hoe het wachten op het station aangenamer kan worden.  

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief