Een van de clinics die op basisscholen is gegeven.
Een van de clinics die op basisscholen is gegeven. Foto: De Moriaan Symmachia Roosendaal

Basisscholen volleybaltoernooi terug van weggeweest

Algemeen

ROOSENDAAL - Op woensdag 6 maart van 14.45 - 17.30 uur organiseert volleybalvereniging De Moriaan Symmachia Roosendaal weer het populaire basisscholen toernooi. In sporthal D’n Dijck zullen teams van Roosendaalse basisscholen het tegen elkaar opnemen. Aan dit toernooi kunnen leerlingen deelnemen uit de groepen 5 en 6 van alle reguliere basisscholen uit Roosendaal en omgeving.

Het basisscholentoernooi is terug van weggeweest. Verenigingsprofessional Meike van Wezel geeft aan dat een aantal jaar geleden sporthal D’n Dijck te klein was voor de 250 enthousiaste leerlingen die deelnamen aan het toernooi. Tijd om dit mooie event weer terug op de kaart te zetten. Afgelopen weken is Meike met jeugdleden en stagiaires op diverse scholen langs geweest om volleybalclinics te geven aan groepen 5 en 6. Dit om alle leerlingen de basisbeginselen van volleybal aan te leren en iedereen enthousiast te maken voor het te gekke basisscholentoernooi dat gepland staat op 6 maart.


Kinderen maken met vrienden of klasgenootjes van dezelfde school een team van ongeveer 4 spelers. Het toernooi zal starten om 14.45 uur en de afsluiting vindt plaats om 17.30 uur. Supporters zijn uiteraard van harte welkom om aan te komen moedigen. De teams spelen vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar met versimpelde volleybalregels. Iedereen kan dus deelnemen, ook al heb je nog nooit gevolleybald. Deelname is helemaal gratis en uiteraard worden de kinderen goed verzorgd met wat drinken, gezonde snack en een aandenken.


Wil je een team inschrijven of meer informatie? Zie symmachiaroosendaal.nl of mail bstoernooi@symmachiaroosendaal.nl. Dan nemen we contact met je op. De inschrijving sluit op 28 februari.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief