Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Roosendalers gezocht voor NLdoet op 15 en 16 maart

Algemeen

ROOSENDAAL – Het Oranje Fonds organiseert wederom een NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar wordt NLdoet gehouden op 15 en 16 maart en uiteraard ook in Roosendaal. NLdoet zet vrijwilligerswerk in het spotlicht en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Leonie Ansems van Roosendaal van Elkaar vertelt: “Als vrijwilligerscentrale geven wij graag aandacht aan dergelijke vrijwilligersinitiatieven. Het is tenslotte een laagdrempelige manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk òf een keer iets heel anders te doen, dan je normale vrijwilligerswerk. Het zijn in ieder geval altijd gezellige dagen.”

NLdoet in Roosendaal
Er zijn in de gemeente Roosendaal al leuke klussen aangemeld, bijvoorbeeld het plaatsen van speeltoestellen en het opknappen van de restauratieruimte in het stationsgebouw. Niet alledaagse dingen en dus daarom weer eens wat anders! Mensen die willen meedoen kunnen via www.nldoet.nl bekijken wat er allemaal te doen is in Roosendaal en zich via de site aanmelden. “Zelf doen we ook 2 dagen mee met onze Stichting Social Klus, de beheerder van Roosendaal van Elkaar”, legt Leonie uit. “Op vrijdag en zaterdag zoeken we rechterhanden en tuinhelden om mensen door heel Roosendaal (rondom) hun huis te helpen. Zo maken we in één ochtend een hoop mensen blij. We sluiten beide ochtenden af met een gezellige lunch.”

Activiteit aanmelden
Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen, voedselbanken e.d. krijgen met NLdoet een mooie kans om een grote klus te klaren, hun organisatie te promoten èn nieuwe vrijwilligers te werven. “In Nederland doen duizenden organisaties en mensen mee, waaronder ook het koningspaar. Het Oranje Fonds gelooft in een samenleving waarin iedereen mee kan doen, ongeacht wie je bent of waar je vandaar komt. Ook in Roosendaal vinden wij dit belangrijk, daarom hopen we op veel enthousiasme voor deze twee dagen. Voor eventuele vragen staan we uiteraard graag klaar”, aldus Leonie.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief