Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Stock

Trajectcontrole op A58 verwijderd en komt niet terug: Dit is waarom

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Als je regelmatig over de A58 rijdt, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat de camera’s van de trajectcontrole zijn verdwenen. De bekende trajectcontrole is weggehaald en zal niet terugkeren, zo meldt de woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) aan Omroep Brabant.

De bekende trajectcontrole op de A58 heeft elf jaar lang actief geflitst. Maar de camera’s die boven de snelweg hingen om snelheidsovertredingen vast te leggen, zijn weggehaald en keren niet terug. Volgens het OM waren de camera’s niet erg efficiënt. Bovendien moest de apparatuur vernieuwd worden, net als alle trajectcontrolesystemen op het hoofdwegennet in Nederland. In afwachting van die vervanging zijn de camera’s bij Bergen op Zoom, Heerle en Roosendaal vorige week verwijderd.

De vaste snelheidscontrole werd in februari 2013 geïntroduceerd, en met succes. De eerste drie maanden verliepen glansrijk voor het OM, met ruim veertigduizend boetes. Maar de camera’s werkten niet altijd, zo vertelt de woordvoerster aan Omroep Brabant: “Het systeem stond vaak uit om allerlei redenen.” Ondanks dat de camera’s vaak uitstonden, leverden de controles miljoenen euro’s op voor de staatskas. De trajectcontrole stond daarmee in de top vijf van lucratieve flitssystemen van Nederland.


Bestuurders die nu van plan zijn om plankgas te rijden op de linkerbaan worden gewaarschuwd: “De politie kan nog steeds op dit traject controleren met mobiele radarcontroles.”
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief