Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Achtervolging van gestolen auto eindigt in crash

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - In Roosendaal eindigde woensdagmiddag een achtervolging in een botsing tussen een gestolen voertuig en een politieauto. Het voorval begon toen de politie een voertuig opmerkte waarvan het kenteken niet overeenkwam met het voertuig zelf. Voordat de politie een stopteken kon geven, besloot de bestuurder met hoge snelheid te vluchten.

Met de inzet van meerdere politie-eenheden volgde een korte achtervolging die eindigde toen het vluchtende voertuig in botsing kwam met een dienstvoertuig. Hierdoor kwam het gestolen voertuig tot stilstand, waarna de bestuurder kon worden aangehouden.

Na onderzoek bleek het voertuig gestolen te zijn en voorzien te zijn van valse kentekenplaten. Ook werd vastgesteld dat de bestuurder onder invloed van drugs was, drugs in zijn bezit had en reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Voor deze overtredingen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tijdens de achtervolging raakten meerdere voertuigen beschadigd. De politie heeft de gegevens van deze voertuigen genoteerd voor verdere afhandeling.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief