De erehaag voor de vier dodelijke slachtoffers uit Bosschenhoofd.
De erehaag voor de vier dodelijke slachtoffers uit Bosschenhoofd. Foto: Amy Klaverveld
RECHTSPRAAK

OM eist 8 jaar gevangenisstraf voor Omar E. na verkeersdrama Oud Gastel

Door: Wies van Erp Algemeen

OUD GASTEL - Omar E. uit Roosendaal, die anderhalf jaar geleden een dodelijk ongeluk veroorzaakte waarbij vier personen om het leven kwamen, hoorde vandaag in de rechtbank het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 8 jaar tegen zich eisen wegens dood door schuld met vier dodelijke slachtoffers als gevolg. Ook eist het OM een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 5 jaar.

In september 2022 veroorzaakte Omar E. een dodelijk ongeval op bedrijventerrein Borchwerf in Oud Gastel. Hij reed toen in een huurauto met meer dan 150 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan, een auto aan. Twee moeders en twee kinderen die in die auto zaten, overleefden dat ongeval niet. Een vijfde inzittende, een kind, raakte zwaargewond. De vijf slachtoffers kwamen uit Bosschenhoofd.

‘Roekeloos, asociaal en egoïstisch’

Volgens de Officier van Justitie is de zwaarste vorm van dood door schuld bewezen. De Officier van Justitie benoemde het rijgedrag van Omar E: “Roekeloos, asociaal en egoïstisch rijgedrag heeft hij de Toyota met daarin Regina, Anke, Erik en Wieteke van de weg gevaagd.” De verklaring die Omar E. eerder op de dag heeft afgelegd werd betiteld als ‘holle en loze spijtbetuigingen’.

‘Een gevaar voor de wereld’

Tijdens de zitting kwam de verdachte, Omar E., aan het woord en later hebben ook enkele nabestaanden verklaringen afgelegd. “Het idee dat jij ooit weer achter het stuur kunt zitten is om te janken. Je bent een gevaar voor de rest van de wereld. Erik en Anke zullen nooit meer de kans krijgen om een rijbewijs te halen. Te studeren. Dat heb jij hen allemaal afgenomen”, vertelde Ad Rasenberg die twee kleinkinderen en zijn eigen dochter verloor bij het verkeersdrama.

Omar E. verklaarde op een vraag van één van de rechters: “Het was intuïtie. Ik kan er niet veel woorden aan geven. Het zit me niet lekker. Ik weet niet wat ik moet beschrijven. Mijn hoofd klapte dicht. Ik gaf gas, ik wilde oversteken. Zo is het gegaan. Dit is wie ik ben.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief