Afbeelding
Foto: Bureau Brabant

Opnieuw aanhouding voor gewelddadige overval op juwelier

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Een tweede verdachte van de gewelddadige overval op een juwelier in Roosendaal is dinsdagochtend aangehouden door de politie. Het gaat om een 22-jarige inwoner van Roosendaal. Van de drie daders zijn er nu twee opgepakt.

Een 22-jarige inwoner van Roosendaal is dinsdagochtend aangehouden; hij zou volgens de politie de tweede verdachte zijn die de gewelddadige overval op 11 mei 2022 op een juwelier pleegde. De afgelopen weken bracht de politie via de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant beelden van deze overvallers naar buiten. Dit blijkt zijn vruchten af te werpen, want twee weken geleden werd de eerste verdachte aangehouden.

.

Tijdens de overval bedreigden de daders de eigenaar met zwaard en wapen en sloegen met veel kracht de vitrines stuk. Na de overval reden de daders, met hun bivakmutsen nog op, op twee motorscooters de hoek om over het fietspad de Laan van Brabant in. 

Motorscooters in brand gestoken

Op het Molenbeekpad in het buitengebied van Roosendaal werden de twee motorscooters in brand gestoken. Van de daders ontbrak ieder spoor. In de opsporingsprogramma’s vroeg de politie het publiek mee te denken in het onderzoek. De recherche ontving vervolgens veel tips en ook namen van mogelijke daders. Deze tips hebben mede geleid tot de aanhouding van de twee verdachten. De politie sluit meer arrestaties niet uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief