Dodenherdenking 4 mei 2023 in Moerstraten
Dodenherdenking 4 mei 2023 in Moerstraten Foto: Johan Daniels

Dodenherdenking 4 mei: herdenkingsbijeenkomst in Moerstraten

Door: Wies van Erp Algemeen

MOERSTRATEN - In onze gemeente wordt op 4 mei op drie verschillende locaties herdacht tijdens de Dodenherdenking. Het Oranjecomité in Moerstraten organiseert een herdenkingsplechtigheid. Deze start om 19:00 uur. 

De herdenkingsplechtigheid begint met een gebedsdienst in dorpshuis ParelMoer om 19:00uur. Vervolgens is er een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Luienhoekweg. Hier is om 20:00 uur een herdenking, wethouder Evelien van der Star is is namens het gemeentebestuur aanwezig.

Nationale Herdenking

Tijdens de Nationale Herdenking herdenkt Nederland allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord; zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna. Nederlandse gemeenten organiseren herdenkingen bij een plaatselijk oorlogsmonument. In heel Nederland verloopt de nationale herdenking op de volgende manier:

  • Tussen 20:00 en 20:02 uur is iedereen 2 minuten stil. 
  • De Nederlandse vlag (zonder wimpel) hangt halfstok van 18:00 uur tot zonsondergang. Vaak zijn er na 20:02 uur nog activiteiten, zoals kransen en bloemen leggen.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief