RRV heeft geweldig roeiwater en veel vrijwilligers met gezelligheid
RRV heeft geweldig roeiwater en veel vrijwilligers met gezelligheid Foto: Roeland van de Velde

'Als ik ga roeien, krijg ik er energie van'

Door: Remko Vermunt Actueel

ROOSENDAAL - Het paviljoen aan de Vlietweg 6 in Roosendaal wordt grondig verbouwd door tientallen vrijwilligers van de Roosendaalse Roeivereniging (RRV). Dat is meteen ook waar deze vereniging in uitblinkt; het teamwork is overal te vinden, niet alleen op het water in de boten.

Het jaar 2018 is een bijzonder jaar voor de Roosendaalse Roeivereniging. Het is niet alleen het paviljoen dat wordt vernieuwd, de vereniging bestaat dit jaar 30 jaar en dat wordt gevierd met een groot lustrumfeest. Het is een groeiende vereniging. "We hebben 80 boten en er wordt professioneel geroeid", laat instructrice Katrin van der Velde weten. "Wat bij onze roeivereniging heel mooi is, is het roeiwater. Het is niet te breed en niet te smal. Vooral op de Steenbergse Vliet is het heel mooi water. Ons roeigebied is vrij beschermd. Er zijn niet zoveel vrachtschepen en dat is heel erg prettig voor roeiers."

Progressie
De RRV grenst aan drie gemeenten: gemeente Roosendaal, Steenbergen en Halderberge. Het is steeds een andere groene omgeving. "Roeien is een technische sport. De progressie gaat heel snel in het begin, maar je moet erbij blijven nadenken om rug, armen en benen in een juiste volgorde op elkaar aan te sluiten. Als ik ga roeien, krijg ik er energie van." Dat beaamt eveneens Brigitte Boelen. Zij is dit jaar met haar hele gezin lid van de RRV. Brigitte Boelen: "Je bent lekker buiten bezig en je kunt, als je wilt, heel het jaar deze sport beoefenen. Het is trouwens een hele gezellige roeivereniging."

Instructielessen
De nieuwe inrichting, met de grotere ruimte die gecreëerd wordt in en bij het paviljoen, sluit aan op de feelgood moments die worden opgedaan na het roeien. Katrin van der Velde: "Als je dan 's avonds de zon ziet ondergaan op ons terras en je zit bij elkaar, dan geeft dat een heerlijk gevoel." Nieuwe instructielessen gaan vanaf half april 2018 weer van start. Tijdens de open dagen op 7 en 8 april a.s. kan er worden gekeken in de botenloods en wordt er uitgebreid informatie verstrekt over de vereniging en het roeien zelf. "We beginnen altijd met wat grotere en veilige boten", vertelt Katrin van der Velde. "Iedereen is welkom om te komen, van jong tot oud."

Open dagen

De Roosendaalse Roeivereniging houdt open dag op zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 van 10.00 – 17.00 uur aan de Vlietweg 6, 4703 RV te Roosendaal

BIJDRAGE CLAUDIA KOOLEBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief