Energiecafé Nispen

zondag 25 februari 2024 14:00 tot 17:00

Het Nispens Energie Collectief (NEC) organiseert het tweede energiecafé in dorpshuis Nisipa op zondag 25 februari van 14.00 tot 17.00 uur. Van bijna alle woningen in Nispen zijn tijdens de koude januaridagen warmtescans gemaakt. Op 25 februari kunnen de bewoners de foto´s bekijken. De energiecoaches lichten de foto´s toe en geven advies voor het nemen van efficiënte maatregelen. Die middag wordt ook uitleg gegeven over de energiehub die het NEC voor ogen staat: een lokale hub, die de opwekking, de opslag, de onderlinge verdeling en het verbruik van warmte en elektriciteit op elkaar afstemt binnen de Nispense markt. De warmte is dan inmiddels van volledig duurzame oorsprong, de elektriciteit wordt 100% duurzaam opgewekt. Nispen voorziet zich dan geheel zelfstandig van warmte en elektriciteit, maar blijft wel verbonden met het landelijk elektriciteitsnet.

Locatie