Afbeelding
Foto: Google Maps

Scotch & Soda vraagt faillissement aan, winkels blijven nog wel open

Door: Hanneke Marcelis Economie

ROOSENDAAL - Kledingketen Scotch & Soda heeft faillissement aangevraagd voor de Nederlandse tak. Vooralsnog blijft de winkel in Roosendaal net als de 30 andere zaken in Nederland wel open. Er wordt gekeken of een doorstart mogelijk is.

Scotch & Soda heeft op LinkedIn bekend gemaakt faillissement aan te vragen voor de Nederlandse tak van het bedrijf. “Ondanks deze situatie, richten we ons erop om onze activiteiten in Nederland en in de Nederlandse winkels voor te kunnen zetten. De curator zoekt naar een permanente oplossing die positief zal zijn voor alle aandeelhouders. De 32 winkels van Scotch & Soda in 21 Nederlandse steden blijven voorlopig geopend.”

De problemen bij Scotch & Soda begonnen volgens het bedrijf tijdens de coronacrisis en de daarbij horende lockdowns. Toen de winkels weer open mochten, werd het bedrijf opnieuw hard geraakt door het gedaalde consumentenvertrouwen door de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en de hoge inflatie. Daardoor was een faillissement niet meer te vermijden.

Het personeel van de winkels is maandag op de hoogte gesteld van de situatie.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief