Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gemeente Roosendaal blij met rustig verlopen jaarwisseling

Door: Charlotte Sijbers Politie

ROOSENDAAL - De jaarwisseling is in Roosendaal rustig verlopen, zo laat de gemeente weten. Eerder spraken de diverse Brabantse Veiligheidsregio’s ook van een relatief goed verlopen jaarwisseling. Het was weliswaar druk maar wel goed beheersbaar. 

De gemeente Roosendaal laat weten dat de jaarwisseling rustig is verlopen. Er zijn geen arrestaties verricht en voor zover bekend lijkt de schade veroorzaakt door vuurwerk mee te vallen. Burgemeester Han van Midden wil een compliment uitdelen aan iedereen die ervoor heeft gezorgd dat de jaarwisseling goed is verlopen. Dat geldt niet alleen voor hulpverleners, maar ook voor de feestvierders, benadrukt de burgemeester. Hij zegt: “Ik ben blij dat er geen ongeregeldheden waren, zoals de afgelopen twee jaar wel het geval was. Zo kan het dus ook! Dat betekent dat we stappen maken met elkaar, grote stappen. Ik realiseer me terdege dat er ook dit jaar sprake is geweest van vuurwerkoverlast en vuurwerkschade tijdens oud en nieuw. En ik begrijp ook dat een aantal inwoners daar last van heeft gehad.”

De burgemeester hoopt dat de jaarwisseling vanaf nu de weg is ingezet naar een mooie, rustige jaarwisseling. Daarom nodigt hij jongeren en vuurwerkliefhebbers uit om met ideeën te komen zodat een mooie invulling kan worden gegeven aan de oud en nieuw-vieringen. Tot slot roept hij iedereen op om zelf hun vuurwerkresten op te ruimen, op die manier blijft het ook vandaag veilig en schoon.

Nieuwjaarsreceptie

Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners uit voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats op maandag 9 januari 2023 in het nieuwe HUIS van Roosendaal. Aanvang 19.30 uur. Tijdens deze receptie spreekt de burgemeester zijn nieuwjaarsspeech uit en vindt de uitreiking van de Jongerenroos plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief