Afbeelding
Foto: Shutterstock

Tiener gearresteerd voor vermoedelijke oplichting met nep-iPhones

Door: Amy Klaverveld Politie

ROOSENDAAL - Een tiener van 17 jaar oud uit België is woensdagavond door de politie gearresteerd op verdenking van fraude. Hij wordt ervan beschuldigd nep iPhones te hebben aangeboden voor verkoop. Momenteel onderzoekt de politie de zaak.

Het incident vond plaats in de Da Costaflat, nadat er een melding binnenkwam van een ruzie tussen enkele mannen. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze twee mannen aan die een derde jongen vasthielden. Een van de mannen vertelde de politie dat hij eerder via een online advertentie een dure iPhone had gekocht, maar ontdekte dat het een nepper was. Na het nauwlettend volgen van de advertenties van de vermoedelijke fraudeur, besloot hij samen met anderen contact op te nemen toen er een nieuwe advertentie verscheen. De ontmoeting vond plaats in de algemene ruimte van de Tollensflat en verplaatste zich later naar de Da Costaflat. Het slachtoffer, een 32-jarige man, herkende de jongen die bij hem stond als degene die hem eerder had opgelicht.

Toen de politie de jongen vroeg om zich te identificeren, reageerde hij niet. Daarop is hij aangehouden op grond van de Wet Identificatie en meegenomen naar het bureau voor verdere verificatie. Ondanks aanvankelijke weerstand om zijn identiteit prijs te geven, bleek het te gaan om een 17-jarige jongen uit België. Bij onderzoek bleek hij in het bezit van een nep iPhone. De tiener blijft vastzitten voor verder onderzoek en verhoor.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief