In 2020 in de kring op 27 april a.s. in de Veestallen.
In 2020 in de kring op 27 april a.s. in de Veestallen. Foto: Leo de Jaeger

IQ Aarmoei-nieke vervolgt gouden jubileum op Koningsdag

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Het is een gekende traditie. Bij goed weer buiten en bij slecht of twijfelachtig weer, lekker  knus binnen. En na 2 jaar van afwezigheid staan de mannen van de Kaai te popelen om weer uit te pakken. Op woensdag 27 april mogen ze weer. Een gastoptreden van Trompettist Jim Wildhagen, de bekende klanken van appeltjes van oranje én hun lijflied ‘Jef & Lena’ het staat allemaal op het programma van het a.s. IQ Koningsconcert.

Vaste repetitor Han Kleemans staat weer voor de Aarmoei-nie en vol enthousiasme is er de afgelopen weken weer gerepeteerd. Twee jaar lang lagen de ‘oranje-nummers’ die de mannen getooid met zwarte bolhoed in hun mappen hebben zitten te verstoffen. Maar inmiddels is dat verleden tijd.

Appeltjes van Oranje
Een willekeurige passant kan op hun repetitie-donderdagen alweer de klanken van ‘de appeltjes van Oranje’ hebben opgevangen bij het passeren van hun repetitie lokaal aan de Kaai.
Amaradasa Nuijte is er klaar voor. Plaats voor het IQ Aarmoei-nieke maak ik natuurlijk altijd graag. Sinds enkele jaren zijn die mannen weer helemaal in beweging en het ene gekke idee volgt het andere op. Maar in dit jubileum lijken ze helemaal geen grenzen te kennen. Een gouden Bolhoed uitreiken in de kerk, een nieuwjaarsconcert geven in maart met zo’n 50 gastmuzikanten, maar wel van maar 11 minuten en tijdens carnaval de gouden koets voor mijn deur, het houdt niet op.

Geen complexe muziek
Commissie voorzitter Arnold Helmich beloofd dat het IQ Aarmoei-nieke een gevarieerd programma zal presenteren waar vooral vriendschap en gezelligheid vanaf zal stralen. “We komen niet aanzetten met complexe muziek waar je 100% stil naar behoort te luisteren. Nee, IQ gezelligheid, drankje in de hand, en op een gezellige en ongedwongen wijze vrienden ontmoeten. Wij zorgen voor de ‘oranje muziek’. We zullen vanaf 15.00 uur in drie blokken gezellige muziek spelen. Drie afzonderlijke blokken zodat we zelf ook af en toe kunnen proosten op de verjaardag van de koning. Vrienden & partners van het IQ Aarmoei-nieke, maar natuurlijk ook alle andere belangstellende zijn van harte welkom om deze feestelijke gelegenheid met ons te vieren.”
Koningsdag vanaf 15.00 uur in Café De Veestalen, Kade 65 te Roosendaal.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief