Racen om als 1e over de streep te komen
Racen om als 1e over de streep te komen Foto: Roeland van de Velde

Suikerrace weer succesvol

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Na 2 jaar van afwezigheid door de corona perikelen was het zondag 20 november eindelijk weer zo ver, de Suikerrace.  

Dit is een officiële KNRB roeiwedstrijd van 7 km die wordt gevaren over de Roosendaalse Vliet. Er wordt achter elkaar gestart in 2 heats. 

Het is altijd een mooi spektakel om te zien hoe hard de boten over het water gaan om toch weer die tijd van voorgaande jaren te verbeteren of de oplopende boot voor te blijven. 

Leuk is dat deze wedstrijd gevaren wordt door roeiers van alle leeftijden 

De oudste deelnemer was Paul Schaminee. Hij heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 84 jaar bereikt en heeft de wedstrijd geroeid in de heren 8. De jongste roeier die deelnam aan de Suikerrace was het 15 jarige Roosendaalse jeugdlid Tara van Veen. 

Sinds 2021 neemt zij deel aan de nationale 2km wedstrijden in de skiff(een smalle eenpersoonsboot). Zij vond de 7km lange tocht wel andere koek dan de 2km, je moet je daar mentaal anders op voorbereiden. 

Je moet het helemaal alleen doen maar, zegt ze, uiteindelijk kom je wel over de finish en dat geeft een super goed gevoel. Een leuke ervaring rijker ondanks het slechte weer op de zondagmiddag. 

Van de totaal 4 deelneemsters in de skiff is zij met een tijd van 32:04.6 op de 2e plaats geëindigd wat een uitstekende prestatie is. Tara wordt getraind door Paul Gmelich die zelf de wedstrijd ook geroeid heeft. 

Ook hij is 1 van de roeiers van de heren 8 en hij heeft de mooie leeftijd van 79 jaar. Zo zie je dat roeien een sport is die van jong tot oud te beoefenen is. Denk jij nu “dit wil ik ook” zet dan alvast 1 en 2 april 2023 in je agenda. 

Op die dagen houden wij onze jaarlijkse open dagen en kan iedereen komen kennismaken met de roeisport. 

Kun je niet wachten tot april, stuur ons dan een mail en informeer naar de mogelijkheden:
communicatie@roosendaalserv.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief