Taalles
Taalles Foto: Stichting Het Taalhuis

Het Taalhuis zoekt versterking

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Ook mannelijke vrijwilligers zijn bij het Taalhuis van harte welkom.

Het Taalhuis in Roosendaal heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt. Bij de taallessen wordt nu met digiborden gewerkt, er is een nieuwe lesmethode aangeschaft en een nieuw abonnementssysteem geïntroduceerd. Op zes verschillende niveaus wordt Nederlandse taalles (NT2) gegeven aan vrouwen die vanuit veel verschillende landen komen en hun Nederlands willen verbeteren.  Alhoewel Het Taalhuis van oorsprong alleen vrouwelijke vrijwilligers had, zijn sinds een jaar ook mannelijke vrijwilligers actief, vooralsnog alleen bij de fietsles. Dit smaakt echter naar meer, mannelijke vrijwilligers voor de taalles zullen ook met open armen worden ontvangen. Voor enkele groepen kunnen we versterking gebruiken. Het aantal cursisten groeit en om te zorgen dat er gewerkt kan blijven worden in kleine groepjes en dat de vrijwilligers ook af en toe vrij kunnen nemen, is een flinke groep vrijwilligers nodig.

Een belangrijke functie voor de organisatie is de algemeen coördinator. De huidige coördinator wil op korte termijn haar tijd op een andere manier gaan besteden en deze leuke, afwisselende functie komt daardoor vrij. Vanuit het eigen kantoor is de coördinator het eerste aanspreekpunt voor iedereen en hij/zij zorgt ervoor dat de cursistenadministratie op orde is en dat de organisatie op rolletjes loopt.

Het Taalhuis verzorgt sinds jaar en dag fietslessen en sinds afgelopen najaar ook voor de statushouders van de Gemeente Roosendaal. Hiervoor is in het kader van Roosendaal Fit een subsidie verstrekt die het mogelijk heeft gemaakt om het aantal lessen en cursisten flink uit te breiden. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend zijn wekelijks zo’n 20 tot 30 cursisten en 10 vrijwilligers actief op het parkeerterrein van het Cultuurhuis aan de Bovendonk. 4 Studenten van Fontys Hogeschool helpen mee met de lessen. Op donderdag is er bovendien oppas voor kindjes in de leeftijd vanaf 4 maanden tot 4 jaar.

De fietslessen en de kinderoppas worden dankzij de subsidie gratis aangeboden.

Ook hier is er ruimte voor nieuwe enthousiaste vaste vrijwilligers. Niet alleen voor het fysiek geven van fietsles, maar ook voor meer coördinerende taken.

Informatie

Belangstelling om onderdeel uit te maken van deze bruisende vrijwilligersorganisatie? Op www.hettaalhuisroosendaal.nl staat alle informatie.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief