Op de foto de geknotte wilgen
Op de foto de geknotte wilgen Foto: Rene Poppe

De Jeugd Natuur Groep knot wilgen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Na een week uitstel wegens het slechte weer, konden de kinderen van de Jeugd Natuur Groep weer aan de slag. Wilgen knotten stond op het programma.

Met zaag en kniptang werden de wilgen in Wouw onder handen genomen, anders gezegd ‘’geknot’’. Zouden we dit niet doen dan bestaat de kans dat door het gewicht van de takken de stam inscheurt en zelfs open splijt. Een dankbaar werk en weggelegd voor de kinderen van de JNG ondersteund door een aantal ijverige ouders. Na een korte instructie en het uitreiken van de zagen konden de kinderen aan de slag. Al gauw waren een aantal van de veertien wilgen geknot tot op de stam. Gerard ondersteunde door de heel dikke takken van de moeilijk bereikbare wilgen met de kettingzaag onder handen te nemen. Dat ging wel wat sneller maar de takken moesten dan weer uit het water gehaald worden.

De takken werden verzameld en weggesleept door de “sleepploeg’’ een aantal ijverige kinderen die de takken op een grote hoop weglegden klaar om te versnipperen tot kleine stukjes hout, dit versnipperen wordt later uitgevoerd door de gemeente.

Halfweg kregen de liefhebbers warme chocomelk met een koek, dank hiervoor aan Theo en Lianne. De kinderen konden hun handjes warmen aan de warme chocomelk, toch wel koude handen gekregen ondanks de handschoenen. Na de chocomelk weer aan de slag met wilgen knotten en takken slepen.

Alle veertien wilgen zijn uiteindelijk geknot en de takken opgeruimd. Toch wel moe maar zeker voldaan gevoel keerden de kinderen en ouders huiswaarts.

Volgende activiteit is een winterwandeling in de avonduren en dat beloofd weer extra spannend te worden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief