Vlnr Delano, Jasper, Joram en Bas
Vlnr Delano, Jasper, Joram en Bas Foto: Django Ornek

Geslaagde kwalificatie wedstrijden Dynamo Roosendaal

Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Op zaterdag 18 maart werden in Nijmegen de tweede kwalificatie wedstrijden NK heren turnen gehouden. Tijdens deze wedstrijden konden 9 turners van Dynamo Roosendaal een plek proberen te bemachtigen voor de halve finale het komende weekend in Rotterdam.

Thomas van Beers en Jason Simonis waren de eerste heren van de dag die hun wedstrijd mochten turnen in de junior1 2e divisie. Jason had op ringen en brug zijn beste oefeningen en hiermee werd hij 20e. Thomas haalde op brug en rekstok mooie punten, mede hierdoor werd hij 14e.

In de volgende wedstrijd waren Victor van Nuffel, Rego Saarloos en Pjotr Semenov aan de beurt. Deze 3 heren turnen in de jeugd 1e divisie. Vorige wedstrijd mochten Victor en Pjotr het podium betreden, maar dat zegt niks over een volgende keer. Helaas gold dit voor Victor, ondanks het hoogste punt op brug en een 2e op ringen had hij een val op rekstok waardoor hij 7e werd. Rego werd 2e op voltige en draaide een mooie oefening op rekstok waarmee hij 6e werd in hetzelfde klassement. Pjotr liet deze keer weer een geweldige wedstrijd zien en met het hoogste punt op rekstok en 2e hoogste op brug werd wederom de gouden medaille bij hem omgehangen.

Delano Kromoredjo en Jasper Joosen turnen beide junior1 1e divisie. Ook voor Jasper gold helaas dat elke wedstrijd een moment opname is. Werd hij vorige keer tweede, na ging het ondanks mooie vloer en rekstok oefening minder en werd hij 8e. Delano had mooie oefeningen op voltige en ringen de 7e plek was voor hem. Joram Brouwers komt uit in de junior2 1e divisie en werd 1e op vloer en sprong en op voltige werd hij 2e. Uiteindelijk werd hij 3e van allen met meer als 3 punten verschil op nummer 4. Bas Wijnsma is de enige senior in de 1e divisie bij Dynamo. Met de beste sprong van allen en op vloer en brug het 2e punt werd hij met maar een verschil van 0,3 punt achter nr 1 tweede.

Alle heren hebben zich geplaatst voor de halve finale.

Op zondag 19 maart werden er ook nog team wedstrijden gehouden in Nijmegen. Voor Dynamo deden hier Kaylo Kromoredjo, Dylan Meesters en Zito Saarloos aan mee met een aantal jongens van andere verenigingen. Maar deze jongens konden zich ook individueel plaatsen voor de finale. Kaylo liet op brug en ringen mooie oefeningen zien en werd 19e. Dylan droeg op ringen en sprong zijn steentje bij voor het team, hij werd 12e. Zito had op ringen de beste score en op voltige de 1 na hoogste, hij werd 3e individueel en wist zich hiermee te plaatsen voor de finale. Als team werden zij 3e. 

Halve finales
Volgende week zijn de halve finales voor deze heren.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief