Voorzitter Daan Breugelmans (links) en secretaris Lars de Graaf (rechts) tijdens de herdenking van Market Garden op vliegveld Seppe
Voorzitter Daan Breugelmans (links) en secretaris Lars de Graaf (rechts) tijdens de herdenking van Market Garden op vliegveld Seppe Foto: The Dutch Polar Bears

The Dutch Polar Pears organiseren eerste netwerkavond

Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Nu een jaar geleden werden WO2-enthousiastelingen The Dutch Polar Bears officieel een stichting. Na een druk jaar, waarin flink wat evenementen werden georganiseerd en de stichting is uitgegroeid tot een professionele organisatie, is het tijd voor de eerste netwerkavond. De avond, die op vrijdag 21 april georganiseerd wordt in C-Cinema Roosendaal, zal bestaan uit een presentatie over de gevechten tussen Essen en Roosendaal, een bijzonder pop-museum met originele stukken en ruimte voor een borrel. En iedereen is welkom.

“Eigenlijk heeft de avond een dubbel karakter”, aldus Daan Breugelmans, voorzitter van de stichting. “Aan de ene kant is het een bedankje aan alle vrijwilligers, voertuigeigenaren en kenners die ons bij al onze activiteiten ondersteunen. Maar aan de andere kant is het ook een fantastische mogelijkheid om mensen bij elkaar te brengen en nieuwe verbintenissen in de regio tot stand te brengen. Hopelijk zorgen die dan weer voor nieuwe initiatieven!” 

The Dutch Polar Bears hebben namelijk als doel de verhalen rondom de Tweede Wereldoorlog te verzamelen en te blijven vertellen, met name aan de jongere generaties. De activiteiten die de stichting organiseert, waarvan de bevrijdingsrit in oktober de grootste is, moeten er allemaal voor zorgen dat de herinnering aan toen in leven blijft. Met de aankomende netwerkavond probeert de stichting op een nieuwe manier mensen enthousiast te maken over deze geschiedenis.  

Onderdeel van de avond is bijvoorbeeld een presentatie die verzorgd wordt door Battlefield Tour-organisator Tales from the Front. In oktober 1944 vochten de bevrijders zich in vier dagen tijd van de Belgische grens naar Roosendaal toe, een verhaal dat niet veel Roosendalers kennen. In combinatie met een klein, maar bijzonder pop-up museum in de foyer, is er op vrijdagavond 21 april daarom voor iedereen wat te zien en te horen. 

Kaarten zijn digitaal te koop via de website van de bioscoop of aan de deur. Vrienden van The Dutch Polar Bears mogen gratis naar binnen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief