Afbeelding
Foto: cees elsten

Jeu de boulesevenement: Nazomeren op het Tongerloplein

Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Dit najaar organiseert Stichting RoosenBoule op vrijdag 8 en zaterdag 9 september weer het bekende jeu de boulesfestijn op het Tongerloplein in Roosendaal. In het weekend na de Roosendaalse kermis staat het mooiste pleintje van de stad twee dagen in het teken van het Franse spelletje petanque. Stichting RoosenBoule organiseert dan een tweetal jeu de boulestoernooien, te weten het bedrijventoernooi op de vrijdagavond en TongerloBoule op zaterdag.

Vrijdagavond vanaf 19.00 uur is het plein traditioneel het domein van bedrijven en instellingen (vorig jaar 58 teams) die onder het genot van een hapje en een drankje strijden om de eer en de prijzen. Onze bedrijventeams kunnen kiezen uit een drietal (sponsor)pakketten: goud, zilver en brons. De gouden en zilveren pakketten zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de vrijdagmiddagborrel die wordt georganiseerd van vijf tot half zeven. De inschrijving voor dit ideale bedrijfsuitje is inmiddels gestart via de website www.roosenboule.com.

TongerloBoule

De zaterdag is vanaf 10.00 uur gereserveerd voor alle jeu de boulesteams die het spelletje een warm hart toedragen. Tijdens dit toernooi, genaamd TongerloBoule, worden er door elk team van drie spelers vijf wedstrijden gespeeld, gevolgd door een halve finale en een finale. Het winnende team mag zich met recht petanquekampioen van Roosendaal noemen, gezien het al jarenlange hoge niveau van de deelnemers.

Zowel voor TongerloBoule als voor het bedrijventoernooi kan er vanaf nu ingeschreven worden via de website van stichting RoosenBoule: www.roosenboule.com. Alle aanvullende informatie is ook daar te vinden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief