Vic (links) en Ian
Vic (links) en Ian Foto: Astrid Hasselton

Succesvolle deelname THOR aan de Nationale A-Games

ROOSENDAAL - Zondag 21 mei vertrokken 9 A-Pupillen van THOR naar Soest om daar deel te nemen aan de Nationale A-Games. Het officieuze Nederlands Kampioenschap voor atleten in de leeftijd van 9-11 jaar (geboren in de jaren 2012 en 2013).

Atletiekvereniging AV Pijnenburg had voor de 9e maal een programma in elkaar gezet op haar mooie accommodatie. 305 Atleten uit heel het land hadden zich vooraf op maximaal 3 onderdelen kunnen inschrijven. Mocht je de finale bereiken dan zou de top drie daarin op het podium beloond worden met een mooie beker.

Bij de meisjes eerstejaars A (geboren 2013) dook Lotte van den Biggelaar op de 60 meter sprint voor het eerst onder de 10 seconden. Maar dit mooie persoonlijk record (pr) van 9.90 sec. was helaas niet voldoende voor de finale. Lolo Bolsius bereikte bij het verspringen wel de finale, en eindigde daar met een sprong van 3.50 meter als 8e. Feline Broekema pakte in de finale kogelstoten bij de meisjes tweedejaars A (geboren 2012) zowaar een podiumplaats. De kogel belandde op 7.70 meter, een verbetering van haar pr met 77 cm, wat haar een knappe derde plaats opleverde.

Vic Gerdes en Ian Hasselton, beiden jongens eerstejaars A, haalden bij het verspringen de finale. Ian werd hierin 4e en Vic 7e. Een nieuw pr voor beiden in dit onderdeel. Bij het hoogspringen haalden Vic en Ian samen een 2e plaats. Na eenzelfde hoogte van 1.20 meter en evenveel foutsprongen mochten ze samen het podium op. Vic sleepte bij de 60 meter horden nog een tweede beker in de wacht. In de finale haalde hij een mooie zilveren plaats. Zijn finaletijd was slechts 1 honderdste achter de nummer 1. Jeck de Wolf Quinonez behaalde in de 60 meter sprint een nieuw pr, helaas niet voldoende voor de finale. Bij het kogelstoten was Jeck wel een finalist, en behaalde daarin een mooie 6e plaats (5.97 meter).

Bij de jongens tweedejaars A waren ook 3 Thorren actief. Sebastiaan van den Biggelaar bereikte in 3 onderdelen de finale. Het vortexwerpen, verspringen en 60 meter horden. Ondanks een snelle tijd van 10.33 sec. net geen podiumplek op de horden. Ook Thomas Blom zat bij vortex in de finale en haalde daar een mooie 8e plaats met 38.12 meter. Jammer genoeg geen finale voor Thomas in het verspringen en de 60 meter horden. Alejandro Martinez Wiericx zat ook in de finale vortex en behaalde met 26.20 meter een 17e plaats. Op de 1000 meter dook hij op deze warme dag met 3.57 ruim onder de 4 minuten.