BOYBAND | de literaire boyband is op zaterdagavond te zien op Festival Op de grens.
BOYBAND | de literaire boyband is op zaterdagavond te zien op Festival Op de grens. Foto: Koen Verheijden

Kaartverkoop Festival Op de grens gestart

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Het tweede weekend van september wordt de Markt in Roosendaal weer ‘het terrein van’ Festival Op de grens. De inmiddels vaste ingrediënten van hét West-Brabantse nazomerfestival zijn straattheater, cafétheater en voorstellingen in theatertenten. Nieuw dit jaar zijn de dagpassen die worden verkocht. De kaartverkoop voor het festival op 9 en 10 september start op zaterdag 3 juni.

 

Maar liefst vier cafés zijn het podium voor theatervoorstellingen van jonge, talentvolle makers: De Kompaen, Het Wapen van Roosendaal, Sjoes en De Raatskelder. Voor dit cafétheater werkt het festival met het zogenaamde pay what you can principe: de bezoeker doet na afloop een donatie naar draagkracht. Alle donaties gaan rechtstreeks naar de bezochte voorstelling.

Straattheater en theatertenten

Festivalbezoekers maar ook nietsvermoedend ‘binnenstadspubliek’ kunnen stuiten op allerlei straattheateracts. Gezelschap Actic presenteert theatrale acts en installaties, zoals de Applausdouche en een wel heel speciale uitvoering van de Canta. Gegarandeerde eyecatchers zijn de theatrale festivaltenten die op de Markt komen te staan. Hier zijn voorstellingen te zien van onder anderen Janna Handgraaf, Lucas de Waard & Oscar Kocken en BOYBAND | de literaire boyband die literatuur maakt voor in de spotlights. In zijn zelf meegebrachte tent brengt Daan Mathot een indrukwekkende voorstelling die het publiek bekijkt via een spiegel. De straattheateracts en ook een aantal voorstellingen in de theatertenten zijn geschikt voor jong en oud.

Schurkenbiefstuk

Voor het eerst heeft het festival een muzikale afsluiter op de zaterdagavond vanaf het podium voor het Raadhuis. Vanuit een prachtige tot dj-booth omgebouwde NSU 1000c uit 1967 draaien de Schurkenbiefstuk dj’s vanaf 22.00 uur exotische tunes vanaf origineel vinyl en vanaf een unieke tropische mobiele setting.

Tickets

Publiek kan dit jaar geen tickets kopen voor losse voorstellingen. In plaats daarvan verkoopt het festival dagpassen waarmee bezoekers op één dag alle voorstellingen kunnen zien. Een pas kost € 20 per dag per persoon voor iedereen vanaf 18 jaar. Bezoekers jonger dan 18 jaar betalen € 10 per dag per persoon. Vanaf zaterdag 3 juni gaan de dagpassen in verkoop via de vernieuwde website van het festival: www.fodg.nl. Het festivalprogramma wordt ook vanaf die dag gepresenteerd op de website.

Straattheateract met een hele bijzonder uitvoering van de Canta
Festival Op de grens vindt plaats op 9 en 10 september in de binnenstad van Roosendaal
Muzikale afsluiter van de zaterdagavond: Schurkenbiefstuk brengt exotische tunes vanaf origineel vinyl.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief