Afbeelding
Foto: Hieronymus

Een mooi weekend voor Hieronymus

Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Lag het aan het mooie weer? Misschien haalde de zon het beste in ze naar boven. Feit is dat er weer ontzettend goed gezwommen werd dit weekend.

Het begon zaterdag, over de grens bij de zuiderburen. De Flanders Open Water Cup. Shanna Joppe, openwater zwemster in hart en nieren, zwom hier 3 km schoolslag. Ze verbeterde haar tijd met 7(!) minuten en werd 2e in haar klassement.

Zondag was het eindelijk zo ver. Hier hadden ze naar uitgekeken, onze minioren. De finale van de Minioren Clubmeet. Dat ze er zin in hadden is gebleken. Tweede plaats Regio Zuid is voor het Hieronymus team! De Minioren Clubmeet is in de eerste plaats een teamevenement. Alle zwemmers kunnen punten zwemmen. En deze zondag zwommen 18 Hiero’s genoeg punten bij elkaar voor de tweede plaats. Gefeliciteerd Axel, Bibi, Dyenzo, Fay, Iede, Jaylin, Kaja, Liz, Mischa, Naomi, Nicolai, Noah, Noor, Phebe, Romee, Sterre, Victoria en Xander. Dat beloofd veel goeds voor jullie zwem toekomst!

Ondertussen werd zondag in Steenbergen in de Meermin de afstandsproef gezwommen.  Julian, Niek en Fleur zwommen samen 4950 meter in een half uur. Sven, Delano en Thijmen gingen een uur aan de (zwem)slag en zwommen 11700 meters bij elkaar.

In Veldhoven lag trainster Marjolein Klunne in het water. Op de Zuidelijke Circel Masters behaalde ze 3 keer een eerste plaats in haar klassement.

Nee, ik denk niet dat het aan het mooie weer lag. We hebben gewoon heel veel toppers in ons badhuis!

Voor meer informatie: ledenadministratie@zpv-hieronymus.com of kijk op de website www.zpv-hieronymus.com. Voor een korte indruk kun je terecht of Facebook, Instagram, of in het zwembad tijdens een proeftraining![n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief