Woeste Willem in het OLTN
Woeste Willem in het OLTN Foto: Corrie Goossens

Van Blues tot een Woeste piraat in het Openluchttheater Nispen

Sport en Vereniging

NISPEN - Afgelopen weekend, 3 en 4 juni, was het weer tijd voor theater in Nispen. Het weer werkte uitstekend mee. De zon maakte overuren, net als de vele vrijwilligers om alles in juiste banen te leiden.

Op zaterdagavond werd er genoten van de getalenteerde Nienke Dingemans die met Joost Verbraak, Joris Verbogt en Jan van Bijnen het beste van zichzelf kon laten horen.

De Blues met zijn verschillende gezichten zijn haar en de 3 veelzijdige muzikanten meer dan toevertrouwd, bezoekers vanuit alle windstreken genoten volop.

Verteltheater Woeste Willem

Op zondagmiddag had naast de zon, Harro van Lien de hoofdrol in het verteltheater Woeste Willem.

Een inmiddels klassiek verhaal, naar het boek van Ingrid en Dieter Schubert, wat door sommige jonge bezoekers ook was meegenomen om achteraf te worden voorzien van een handtekening van de enige echte Woeste Willem.

Harro van Lien wist in zijn eentje het verhaal over te dragen én naar het heden te halen. Door sprongetjes naar het authentieke verhaal te maken, was het publiek van jong tot oud geboeid en geamuseerd. Dit laatste was op te maken uit de vele interacties met en door de bezoekers. Er werd enthousiast gereageerd en zelfs meegezongen, een heus zeemanslied, om Woeste Willem de weg te wijze naar zijn grote kist. Met die kist kon de zeerot gaan verhuizen naar een eiland.

Komende voorstellingen

Het openluchttheater in Nispen maakt zich gereed voor de volgende voorstellingen.

Zondag 11 juni is er een jeugd en koffie concert door Harmonie Nispen. Met het thema: “Heb je even voor ons” zal ook de jeugd van St. Caecilia van zich laten horen. Aanvang 11 uur, gratis entree.

Zaterdag 17 juni is het tijd voor “Vergane Glorie”. Björn van der Doelen komt met Ruud van den Boogaard en Martijn Kuijten  een ode brengen aan de verstoteling. Kom kijken en luisteren hoe het kan dat diverse Brabantse kleurrijke en soms eigengereide personen jaren later tot dorpsheld of zelfs erfgoed konden uitgroeien.

Meer info vindt u op www.oltn.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief