Afbeelding
Foto: Kindcentrum BergOp

Leerkrachten Kindcentrum BergOp ontzettend trots op inzet kinderen tijdens de Textiel race

Door: Redactie Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - De negen leerlingen van groep 7-8 van Kindcentrum BergOp in Roosendaal zijn al bijna een hele maand keihard aan het strijden voor de eerste plaats in de Textiel Race. Hierbij nemen de leerlingen van groep 7-8 het op tegen negen andere scholen uit Roosendaal en Rucphen.


Dag in dag uit worden er tientallen kilo’s textiel opgehaald, verzameld, opgeslagen en verwerkt.
Momenteel staat ‘de formatie’, met nog een paar uur te gaan, nipt achter op koploper De Mytylschool.
De tweede plaats lijkt een formaliteit, maar daar nemen de leerlingen uiteraard geen genoegen mee. Ook de laatste uren zetten zij zich volledig in voor dat ene doel: de eerste plek en daarmee het winnen van het schoolreisje!

De Textiel Race heeft als doel om zoveel mogelijk kleding, schoenen en ander textiel in te zamelen, waarbij het door de leerlingen opgehaalde textiel naar een kringloopwinkel gaat. Wanneer het textiel niet meer bruikbaar is dan wordt het aan de textielfabriek overgedragen.

Vanaf de allereerste seconde zijn alle leerlingen ontzettend gemotiveerd. Zo zijn ze in groepjes langs de straten in de wijk gegaan, hebben de opgehaald textiel gerepareerd, is er een YouTube filmpje door de leerlingen gemaakt en zijn ze van ZuidWest TV langsgekomen
Leerkracht Bram Maaskant en onderwijsassistent Bram van Putten zijn ontzettend trots op het feit dat de kinderen zo ontzettend hun best doen voor de race. “Ongeacht op welke plaats we zullen eindigen. Wij zijn ontzettend trots op de kinderen!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief