Afbeelding
Foto: Corine Roks

Rabobank verbouwd tot woningen en fysiopraktijk

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

SPRUNDEL – Op de gevel van het oude Rabobank gebouw in Sprundel prijkt sinds vrijdagmiddag de naam Boerhaeve. Een project van bouwbedrijf Gebroeders Nouws uit Sprundel waarbij de oude bank werd verbouwd tot diverse woonunits en het onderkomen van FysioFit uit Sprundel.

Wethouder René Lazeroms van Ruimtelijke ordening monteert samen met Johan Nouws de nieuwe naam en hiermee is het gebouw officieel geopend. Dit onder toeziend oog van de nieuwe bewoners, Rabobank- medewerkers, fysiotherapeuten en bouwvakkers. De kluis in de praktijk herinnert nog aan het bankgebouw, dat verder geheel is gestript.

 "Een pittige klus", zo verklaart Bart Nouws van het gelijknamige bouwbedrijf. " Maar omdat dit gebouw zo beeldbepalend voor Sprundel is, zijn we erg trots dat voor behoud is gekozen." Menno Franken van FysioFit laat weten: "Wel bijzonder, achtendertig jaar geleden kregen mijn ouders van de Sprundelse Rabobank een hypotheek voor de oprichting van Fysiotherapie Franken. Begin dit jaar zijn we verhuisd naar dit pand. Hiermee is de cirkel rond." Belangstellenden kregen aansluitend een rondleiding, en konden zo de metamorfose met eigen ogen aanschouwen.

BIJDRAGE CORINE ROKSBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief