Het jubilerende echtpaar samen met burgemeester Marjolein van der Meer Mohr (rechts).
Het jubilerende echtpaar samen met burgemeester Marjolein van der Meer Mohr (rechts). Foto: Corine Roks

Echtpaar Ad en Toos Vissers-Van Nijnatten uit Sprundel zestig jaar getrouwd

Door: Corine Roks Algemeen

SPRUNDEL - Een week vol verrassingen voor het echtpaar Vissers-Van Nijnatten uit Sprundel. Op 27 september vierden zij de dag dat zij 60 jaar getrouwd waren. Dat de burgemeester met een bloemetje aan de deur stond kwam als een surprise. Zo ook de versierde Mercedes Maybach waarmee Toos en Ad Vissers een paar dagen eerder naar hun feestadres werden gebracht.

“De zetels waren zo luxe, inclusief stoelverwarming. Ik kon nauwelijks door het raampje kijken, zo diep zat ik,” aldus Toos Vissers-Van Nijnatten (81) over het vervoer naar hun feestadres in Rucphen.

Kermis

Het verhaal begint in Effen. Daar woonde de jonge Toos die met haar vriendinnen naar de kermis in het Ginneken gaat. Er breekt onweer uit. “Het regende en ik zocht een schuilplaats onder de luifel van de botswagens. Daar zag ik haar voor het eerst, ze bestuurde een botsauto,” geeft de heer Vissers een beschrijving van hun eerste ontmoeting. “Ik sprak haar aan met de woorden: Ben je bang voor de bliksem? Ik wil je wel naar huis brengen.” En zo geschiedde.

Breda

Na drie jaar verkering trouwt het stel in Breda. “Om tien uur stonden we op het stadhuis, om half twaalf kregen we diezelfde ochtend van de pastoor de zegen. Dat was ik de kerk van Effen,” weet mevrouw zich haarfijn te herinneren. Het kersverse stel betrekt een huisje op Effen. “Van mijn grootouders,” wijst mevrouw naar het schilderij aan de muur. Het echtpaar krijgt drie kinderen. Pa Vissers werkte in de bouw. “Meer dan veertig jaar heb ik als metselaar gewerkt op projecten verspreid over Nederland. Op mijn 59ste kon ik met vervroegd pensioen.” Moeder Toos zorgde voor de kinderen en was heel handig met de naaimachine. “Boven had ik een klein atelier waar ik aan verschillende opdrachten werkte.” Zoals het verstelwerk van drumband Concento uit Breda. “Alle drie de kinderen speelden drum. Onze Ton is ruim 25 jaar lid geweest, Sjanet 21 jaar en dochter Lian 19 jaar,” vult mevrouw aan. Het muzikale hadden de kinderen niet van hun ouders. “Nee, wij speelden geen instrumenten, wel had ik een zetel in het bestuur.” Het besturen was goed aan meneer besteed, in zijn nieuwe woonplaats krijgen deze kwaliteiten een vervolg. “In 1986 verhuisden we van Breda naar Sprundel. Toos had in dit dorp familie wonen, we trokken in bij haar ouders aan de Hilsondisstraat .” Daar krijgt het bestuur van wijkvereniging ’t Pluspunt versterking van Ad (81), ook de welzijnsgroep kan rekenen op zijn bestuurskwaliteiten.

Huiselijkheid

Vakanties bleven beperkt tot dagjes uit, een enkele keer trekt het gezin richting Frankrijk. “We zijn nooit lang weggeweest, we waren en zijn graag thuis.” Dat het echtpaar altijd honden en vogels heeft gehad draagt bij aan deze huiselijkheid. Op deze feestelijke dag laat hondje Lara zich graag aanhalen door de visite, inclusief een aai van de burgemeester. Een tevreden echtpaar, blij met hun kinderen, zes kleinkinderen en hun pas geboren achterkleinkind Mats. Over het etentje ter ere van hun diamanten huwelijk tot slot: “Het vervoer naar het feestadres kwam als een verrassing. Net zoals het bezoek van de burgemeester en dit interview. Dat hebben onze kinderen goed geheim kunnen houden.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief