CS De Nachtuilen in 1978. Een deel van de expositie van de heemkundekring is gewijd aan het carnavalsgezelschap uit Sprundel.
CS De Nachtuilen in 1978. Een deel van de expositie van de heemkundekring is gewijd aan het carnavalsgezelschap uit Sprundel. Foto: archief CS De Nachtuilen

Presentatie jaarboek en expositie door heemkundekring Sprundel

Door: Addo Sprangers Algemeen

SPRUNDEL - Heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat in Sprundel presenteert zaterdag in Dorpshuis De Trapkes haar Jaarboek 2022. Aansluitend, om 14.00 uur, start daar een expositie over onderwerpen die in het jaarboek worden behandeld. De tentoonstelling is dan open tot 17.00 uur. Op zondag kan de expositie tussen 11.00 uur en 17.00 uur worden bekeken.

Jaarboek 2022 is inmiddels de vijftigste publicatie van de Sprundelse heemkundekring. Het boek bevat weer een grote variëteit aan historische wetenswaardigheden van het dorp en haar inwoners. Extra aandacht is er voor de dit jaar jubilerende verenigingen: de 70-jarige KBO, de 70-jarige SV Sprundel, de 55-jarige Carnavalsstichting en de 25-jarige wijkvereniging d’ Hei. Deze en andere onderwerpen komen eveneens aan de orde op de tentoonstelling. Er zullen op de expositieborden meer dan 300 foto’s prijken. Doorlopend draait er bovendien de film van het festijn ‘100 jaar kerkgebouw’.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief