Komende week is er weinig ruimte voor de zon.
Komende week is er weinig ruimte voor de zon. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht: zaterdag veel wolken, zondag veel zonneschijn

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

RUCPHEN - Het weerbeeld van zaterdag verschilt flink met zondag. Op zondag is er veel meer ruimte voor de zon. Desondanks is de temperatuur op zondag iets lager met een graad of 8 tegen 10 graden zaterdagmiddag. Bovendien staat er zondag meer wind, waardoor het voor het gevoel kouder is.

Op zaterdag is er minder wind dan vandaag. De wind is zwak of matig en waait uit het westen. Het wordt een graad of 10 en daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld ligt de maximumtemperatuur begin februari rond 6 graden. Verspreid over het land valt wat lichte regen of motregen, maar er komen ook genoeg droge momenten voor. Bewolking domineert het weerbeeld en als ergens af en toe de zon doorbreekt is dit waarschijnlijk in de kustregio’s.


Zondag meer zonneschijn

In de nacht naar zondag trekt een regengebied van west naar oost over het land. Erachter volgen brede opklaringen en daar profiteren we overdag van. Er zijn zonnige perioden met later in de middag ook stapelwolken en landinwaarts een enkele bui. Op veruit de meeste plaatsen blijft het zondagmiddag gewoon droog. Ook bij het WK veldrijden in Hoogerheide is de buienkans klein.
Het wordt 8 of 9 graden bij een matige, aan zee (vrij) krachtige, noordwestenwind. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur zondagmiddag rond een graad of 4.Het zonnige weertype van zondag zet ook door in de komende week. Daarbij wordt het kouder met 4 tot 6 graden overdag en in de nachten veelal lichte vorst.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief