Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Rucphenaar is nepbankmedewerkers te slim af

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - De politie heeft drie mannen aangehouden voor bankhelpdeskfraude. Ze deden zich voor als medewerkers van een bank en probeerden daarbij een wat oudere man uit Rucphen zijn pinpas afhandig te maken. Laatstgenoemde doorzag de truc en schakelde direct de politie in. Zo konden de verdachten op heterdaad worden betrapt. In hun auto werd een flink geldbedrag gevonden en nog meer pinpassen.

De man uit Rucphen kreeg woensdag aan het einde van de middag een telefoontje van iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. De ‘bankmedewerker’ had een opmerkelijk verhaal over een cyberaanval en zwart geld. Hij vroeg het slachtoffer geld over te maken en zou meteen ook iemand langssturen om de pinpas van de man op te halen. Het slachtoffer vertrouwde het niet en belde 112. Agenten reden direct naar Rucphen.

Contant geld en pinpassen

Na een uurtje wachten kwam daar inderdaad de verdachte aanlopen in de Van Der Zijpedreef. Na de overhandiging van de pinpas werd de 18-jarige man direct aangehouden. Om de hoek bleek een auto te staan met nog twee mannen erin. Zij hadden de ander afgezet en zaten op hem te wachten. Ook zij werden aangehouden. Het gaat om een en 18-jarige en 19-jarige man. In de auto lag veel contant geld en meerdere bankpassen. Alle drie de verdachten komen uit Eindhoven. Ze zitten vast.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief