Oud-speler en coach Broer Koevoets uit Sint Willebrord: 'Ruim 67 jaar houd ik me al bezig met volleybal'
Oud-speler en coach Broer Koevoets uit Sint Willebrord: 'Ruim 67 jaar houd ik me al bezig met volleybal' Foto: Corine Roks
50 JAAR RUCPHENSE VOLLEYBALCLUB

Broer Koevoets hoopt RVC nog lang te kunnen coachen

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN - De Rucphense Volleybal Club (RVC) bestaat vijftig jaar en viert dat vandaag met een heus jubileumfeest. De 83-jarige Broer Koevoets uit Sint Willebrord maakt nog steeds deel uit van het team RVC. Niet als speler zoals voorheen, maar als coach.

Met zijn komst in 1989 tilde hij de club naar een hoog niveau. Zoals de voorzitter het formuleert: “Broer maakte van onze spelers een team, leerde ze technische vaardigheden en gaf ze spelinzicht.” Broer vult aan: “Ruim 67 jaar houd ik me al bezig met volleybal. Dat begon op 15-jarige leeftijd. Ik fietste naar clubs in de regio, met achterop de bagagedrager mijn grootste fan Sjan. Zij werd later mijn vrouw. Samen bezochten we alle wedstrijden en bleven s’ nachts zelfs op om de competities op tv te volgen.” Helaas is zijn Sjan vrij recent overleden, iets wat hem veel verdriet doet. Gelukkig vindt hij steun en troost bij zijn teamgenoten. Elke dinsdagavond staat hij aan het net om de teams te coachen, inmiddels al vijftien jaar. “Met twee nieuwe knieën kon ik nog meespelen, maar toen ook mijn heupen werden vervangen vond ik het goed geweest. De rol van coach bevalt me prima.” Bij toeval maakte hij kennis met de club: “Ik fietste door Rucphen en iemand sprak mij aan om de club te komen versterken. Ik hoorde achteraf dat er vergaderd werd voor mijn toelating,” grapt de topspeler. Koevoets stond bekend om zijn technische kwaliteiten. Hij was een geduchte tegenstander en kreeg het stempel watervlug te zijn. “Met die titel heb ik de krant al een keer gehaald. Een mooie sport, de volleybal. Ik hoop RVC nog lang te kunnen coachen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief