Afbeelding
Foto: René Mensen

Weekendweer: kleddernatte zaterdag en zonnige zondag

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

RUCPHEN - Het eerste weekend van april laat wisselend weer zien. Zaterdag overheerst de bewolking en valt geruime tijd regen, zondag is het droog en vanuit het noorden breekt de zon door. De temperatuur vertoont een dalende trend en zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.  

Deze vrijdag is het bewolkt en regenachtig. Er waait een stevige zuidwestenwind en het wordt een graad of 13. Ook vanavond en vannacht blijft het bewolkt en regenachtig. Vooral in het zuiden regent het flink en worden de regenmeters goed gevuld.


Natte zaterdag
Morgen, de eerste dag van april, overheerst de bewolking en valt op veel plaatsen nog geruime tijd regen. Later op de dag wordt het vanuit het noorden steeds vaker droog, maar vooral in het oosten en zuiden valt nog lange tijd regen en is de paraplu zeker nodig als je naar buiten gaat. De wind draait geleidelijk naar het noordoosten en de temperatuur is wat lager dan voorgaande dagen. In het zuiden is het nog een tijd bewolkt met minima van 2 tot 5 graden.
In de avond trekt de regen naar het zuiden weg en klaart het vanuit het noorden op. De temperatuur daalt flink en in het noorden zakt het kwik tot dicht bij het vriespunt. In het bewolkte zuiden met regionaal nog wat regen, wordt het niet kouder dan 5 graden.


Zondag vanuit het noorden zon
In het zuiden is het eerst nog bewolkt en valt in de vroege ochtend nog wat regen. Elders is het droog en schijnt de zon. Er waait een matige noordoostenwind en daarmee wordt koude lucht aangevoerd. Het wordt niet warmer dan 8-9 graden in het noorden en 10-11 elders.Voor het gevoel is het 4 tot 7 graden, maar met een warme jas aan is het heerlijk weer om de ontluikende natuur te aanschouwen tijdens een wandeling of fietstocht.


Koude nachten
In de nacht naar maandag kan het op uitgebreide schaal vriezen en ook in de nacht naar dinsdag is vorst mogelijk. Overdag stijgt het kwik bij veel zon naar 9 tot 13 graden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief