Afbeelding
Foto: Politie

Politie onderschept bijna twintig kilo drugs in Schijf, drie arrestaties

Door: Addo Sprangers Algemeen

SCHIJF - Politiemensen verstoorden donderdagmiddag vermoedelijk een drugsoverdracht. Ze hielden daarbij drie verdachten aan en namen daarbij bijna twintig kilo softdrugs in beslag. De aangehouden verdachten zijn een 27-jarige man uit Oudenbosch, een 20-jarige vrouw uit België en een 19-jarige man uit België.

Een wijkagent had gemeld dat hij signalen kreeg dat er in het bos nabij de schietbaan in Schijf in drugs werd gedeald. Surveillerende politie-eenheden deden hier donderdagmiddag onderzoek naar. Ze zagen op een parkeerplaats aan de Nederheidsebaan meerdere auto’s staan en besloten die te controleren. In twee van de auto’s troffen de agenten meerdere zakken met daarin softdrugs aan. De bestuurders van enkele voertuigen, een 27-jarige man uit Oudenbosch en een 19-jarige man uit België, zijn aangehouden op verdenking van bezit en/of handel in verdovende middelen, net als 20-jarige bijrijdster van de man uit België. De drie verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet. Ook hun auto’s en telefoons zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie heeft ter plaatse ook alle andere aanwezigen gesproken en hun auto’s gecontroleerd. Zij mochten daarna hun weg vervolgen.

Onderzoek

Uit het politieonderzoek bleek dat in beide auto’s samen zo’n 18 kilo hennep en ongeveer 1,5 kilo hasj lag. De partijen drugs zijn in beslag genomen. Politiemensen hebben na het aantreffen van de partijen drugs ook een onderzoek ingesteld in de woning van de Nederlandse verdachte. Daar zijn geen bijzonderheden bij aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort. De verdachten zitten nog vast en worden vandaag verhoord.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief