Afbeelding
Foto: collectie Coen Marijnissen
OPENING ZWEMBAD DE WATERTUIN

WBTV is maar wat blij met komst van De Watertuin

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Sinds acht jaar is de West Brabantse Triathlon Vereniging (WBTV) kind aan huis in het zwembad in Rucphen. Als vaste gebruikers zijn de leden van het gezelschap maar wat blij met de komst van het nieuwe zwembad De Watertuin.

WBTV telt een kleine dertig leden, waarvan de meesten actief deelnemen aan alle trainingen en activiteiten. In de zomermaanden wordt er gebruikgemaakt van de Galderse Meren, van september tot met mei zoekt de club haar heil binnen. “Twee keer per week trainen we,” vertelt voorzitter Coen Marijnissen. “Op woensdagavond gebeurt dat aan de hand van een schema. Op zondagochtend is er een zwemtrainer die echt let op de techniek. Aansluitend trekken we er vaak op uit met de mountainbike of racefiets. Op die manier bereiden we ons voor op het triatlonseizoen.” Als lid van het zogeheten Celcius Zwemloopcircuit houdt de WBTV jaarlijks een zwemloop, zoals onlangs nog in Roosendaal. Marijnissen: “Daar zijn we naartoe uitgeweken omdat het oude binnenzwembad in Rucphen maar drie banen had. De Watertuin heeft er zes en daar kunnen we prima mee uit de voeten. De zwemloop keert dan ook zeker terug naar Rucphen.” 

Pluspunten

Zwembad De Watertuin biedt volgens de WBTV-voorzitter nog meer voordelen: zo kan er door de club eventueel gebruik worden gemaakt van de op een steenworp afstand liggende atletiekbaan en wielerbaan en zouden de kwaliteit en de temperatuur van het water in het nieuwe zwembad een stuk beter zijn. “Bovendien kan onze club nu op woensdagavond een uur eerder trainen vanwege de grotere capaciteit van De Watertuin,” aldus Marijnissen. “Dat wordt door veel van onze leden als positief ervaren. Al die pluspunten zouden er best wel eens voor kunnen zorgen dat ons ledental straks toeneemt.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief