Afbeelding
Foto: Corine Roks

Zwembad De Watertuin in Rucphen officieel geopend: ‘Een project dat getuigt van visie, daadkracht en moed’

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN- Over de rode loper aan de hand van burgemeester Marjolein van der Meer Mohr met bestemming een duik in zwembad De Watertuin van de gemeente Rucphen. Dit werd voor een aantal kinderen afgelopen vrijdag werkelijkheid. Zij waren uitgenodigd om samen met wethouders Laura Matthijssen en Martijn Gijzen het bad officieel in te luiden. Dit onder toeziend oog van vele betrokkennen waaronder de gemeenteraad, het personeelsteam van De Watertuin, de gebruikers zoals zwemvereniging De Flippers (ZDF) en de West Brabantse Triatlon Vereniging (WBTV) en uiteraard het de architecten en aannemers. 


Ook ontvingen deze kids, samen met enkele volwassenen, uit handen van de Raad van Commissarissen een twaalf banenkaart, te danken aan de mooie naam die zij unaniem voor het nieuwe zwembad hadden bedacht: Zwembad De Watertuin.

Bestuursperioden

In haar voorwoord laat de burgemeester weten zeer trots te zijn op deze nieuwe aanwinst binnen de gemeente Rucphen. “Vele partijen hebben aan dit zwembad een bijdrage hebben geleverd. Het is een project dat meerdere bestuursperioden in beslag nam en waarvoor de gemeenteraad een flink bedrag beschikbaar heeft gesteld. Het resultaat is dit prachtige binnen/ buitenzwembad voor jong en oud. Een zwembad biedt behalve een sportieve uitdaging ook een sociale functie. Het is een plekwaar mensen samenkomen en ontmoeten”.

Team De Watertuin

Symbolisch draagt de voorzitter van de Raad van Commissarissen, René Kerstens, de sleutels over aan directeur- bestuurder Patrick Vermeulen van Accommodatiebedrijf Rucphen BV. Kerstens licht toe: “Dit project getuigt van visie, daadkracht een moed”. Ook een applaus voor het team De Watertuin, de vertrouwde gezichten van het oude zwembad.

Eerste wedstrijd

Zwembadtrainer Tijmen Ros van ZDF is maar wat blij met het nieuwe bad. “Op 16 april houden we hier onze eerste wedstrijd recreanten, een week later staat de competitie startvergunninghouders op de agenda. Zwemclubs van Etten-Leur, Bergen op Zoom, Hoogerheide en Zundert kunnen zicheindelijk komen meten in Rucphen”. Ros tipt een klein verbeterpuntje: “De aansluiting van de douches op de kleedkamers. Dit hebben we al onder de aandacht gebracht”. 

Na de officiële sleuteloverdracht vindt de openingsduik plaats. Wethouder Matthijssen- de Jong die gemeentelijk vastgoed in haar portefeuille heeft en wethouder sport, Martijn Gijzen, duiken soepel in het bad. 

Zwemslagen 

“Na het behalen van mijn zwemdiploma’s in Rucphen werd ik lid van zwemvereniging De Flippers. Samen met mijn zus Lisette hebben we hier jarenlang trainingen gevolgd en deelgenomen aan wedstrijden. Elk vrij uurtje waren mijn zus en ik in het zwembad te vinden. Het zwemmen zit in onze genen, ik weet niet beter of onze moeder trok trouw haar baantjes”.

De ingebruikname van het nieuwe bad biedt een opening om hun vertrouwde sport weer op te pakken. “Mijn zus en ik hebben een abonnement genomen op het Trimzwemmen. Hiermee houden we onze conditie op peil en komen alle zwemslagen weer aanbod”.


Voor meer info bezoek de website: www.de-watertuin.nl

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief