De Fair Play-bokaal ging naar de spelers van Rood-Wit.
De Fair Play-bokaal ging naar de spelers van Rood-Wit. Foto: Corine Roks

Royal Antwerp FC wint Rood-Wit International U10 Tournament

Door: Corine Roks Algemeen

SINT WILLEBRORD - Vooral voor onze zuiderburen was het genieten tijdens de zevende editie van het U10 International Tournament. Een toernooi, georganiseerd door Rood-Wit uit Sint Willebrord, waarbij jong talent van nationale en internationale voetbalclubs strijdt om de titel. De jonge toppers van Club Brugge en Royal Antwerps FC bleken het sterkst en duelleerden afgelopen weekend om de eerste plaats. Club Brugge scoorde, waarna Antwerp via een strafschop gelijk maakte. Gesterkt door deze treffer zetten de jonge spelers uit de Scheldestad de aanval in. Uiteindelijk wonnen zij de finale met een 2-1 overwinning. Het jonge talent van Ajax eindigde als derde.

“Ons bedrijf sponsort het International U10 Tournament vanaf het begin. We zijn nu met een gezelschap uit Brasschaat, de plaats waar onze kinderen op voetbal zitten. Een mooi finaleduel. Wie deze wedstrijd wint blijft ons gelijk, als Antwerp vanavond de winst maar pakt,” aldus Rob van Aplusreclame, het bedrijf dat één van de vier speelvelden sponsort.


Topclubs

Het is een spannend duel waarin Club Brugge de leiding pakt. Uiteindelijk is het Royal Antwerp FC dat de finale wint. Haar fanclub reageert uitzinnig, samen zingen de supporters het clublied. Ook de fans van topclubs van Nederlandse bodem als Ajax, Feijenoord en PSV zijn luidruchtig. Naast luchthoorns en yells reageren zij met stadionfakkels.

Afterparty

Aan sponsors deze editie geen gebrek. Het aantal liep zelfs zo hoog op dat een grotere VIP-tent werd geplaatst. Ook de bar bij de kantine moest uitbreiden om de vele voetbalfanaten van een verfrissend drankje te kunnen voorzien. Door de hoge temperaturen was dit geen overbodige luxe. De line-up van artiesten tijdens de afterparty droeg bij aan de gezelligheid met op zaterdag diverse DJ’s aan de knoppen en op de zondag optredens van onder meer John de Bever, DJ Jantje, Sound Rush en Clayton Cash.

Rood-Wit

Het team Rood- Wit eindigt op een 24e plaats. De spelertjes zijn ondanks deze laatste positie zeer tevreden met resultaat. Moeder Tamara Schuring aan het woord: “Het is een samengesteld team van JO11 waarin vier meisjes spelen, onder wie onze dochter Fenna. Viermaal hebben ze in deze samenstelling getraind, plus een oefenwedstrijd met het TechnoSelect-team dat bestaat uit de beste spelertjes uit de regio.” Tamara vervolgt: “Gisteren speelden ze tegen de jongeren onder de tien jaar van NAC Breda, de topselectie van de jeugd van de Baroniestad. In de laatste seconde scoorde Rood- Wit een tweede doelpunt, wat leidde tot euforie. NAC pakte de overwinning met 4-2, beide teams waren blij met dit eindresultaat.” De spelertjes van Rood-Wit ontvangen tijdens de prijsuitreiking de Fair Play-bokaal, de beker voor de meest sportieve club van dit toernooi. Uit handen van wethouders Matthijssen en Gijzen krijgen de beste keeper, beste doelpuntenmaker en beste speler van dit toernooi een mooie beker.

Champions League

Toernooi voorzitter Johan Wagtmans is buitengewoon tevreden: “Een mooie spelersveld waarbij we altijd streven om een club uit de Champions League binnen te halen. Dit jaar bijvoorbeeld Manchester City. Een super toernooi, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, sponsoren en supporters.” De dag eindigt met een toetje voor Royal Antwerp FC. Deze club pakt de landstitel met een gelijkspel in de wedstrijd tegen KRC Genk. Het is voor het eerst sinds 1957 dat de Belgische titel naar Antwerp gaat. De jongsten van Genk waren dit weekend eveneens op Willebrord present, zij veroverden een plaatsje in de top tien. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief