Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Open Huis met tal van activiteiten bij Gemeente Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen bij de Gemeente Rucphen? Dan is het Open Huis  zaterdag dé gelegenheid om dat te doen. 

De Gemeente Rucphen houdt dan van 10.00 uur tot 15.30 uur een Open Huis om de verbinding tussen inwoners, medewerkers en interne partners te versterken. Zij wil daarbij naar eigen zeggen laten zien wat voor mooi en veelzijdig werk er in het gemeentehuis van Rucphen wordt verricht. Tijdens dit Open Huis krijgen de inwoners van de gemeente Rucphen, tien jaar na het mooie succes van de allereerste Open Dag bij de opening van het toen nieuwe gemeentehuis, weer de unieke kans tot een kijkje achter de schermen en deel te nemen aan volop leuke activiteiten.

De Gemeente Rucphen presenteert gevarieerd programma waarbij er voor jong en oud volop te beleven is. Denk daarbij aan verrassende demonstraties op het plein bij het gemeentehuis door de politie, brandweer en de buitendienst en aan diverse kraampjes in de centrale hal. Hiernaast zijn er rondleidingen door het gebouw én een namaaktrouwerij voor inwoners in de trouwzaal. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: zij kunnen voor hun knuffel een heus knuffelpaspoort laten maken. Verder vinden er uiteenlopende presentaties plaats, zoals die van de projectgroep Jonge Ambtenaren die anderen jongeren wil enthousiasmeren om ook voor de Gemeente Rucphen te komen werken. Partners van de Gemeente Rucphen, zoals politie, Bibliotheek West-Brabant, Vluchtelingenwerk en woningcorporatie Thuisvester, zijn eveneens present om zich te presenteren. Ook voor hen is de Open Dag een uitgelezen kans om op een leuke en laagdrempelige manier in contact te komen met inwoners van de gemeente Rucphen en meer te laten zien van hun werk. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief