Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Open Huis bij Gemeente Rucphen meer dan geslaagd

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Het gemeentehuis aan de Binnentuin in Rucphen was deze zaterdag ‘the place to be’. De Gemeente Rucphen hield er namelijk een Open Huis met tal van activiteiten. Die mogelijkheid werd door velen vol enthousiasme benut.

Aanleiding voor het Open Huis is het 10-jarig bestaan van het gemeentehuis. Voor de Gemeente Rucphen zelf een mooie gelegenheid om te tonen wat zij allemaal in huis heeft. Zo wordt via de in de hal van het gemeentehuis ondergebrachte informatiemarkt onder meer de Gemeentewinkel in de schijnwerpers gezet en is er aandacht voor de spiksplinternieuwe website die het werken bij de Gemeente Rucphen belicht. Energiecoaches staan klaar om bezoekers te voorzien van informatie over verduurzaming.

Woningbouwprojecten

Ook medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte zijn aanwezig. Ambtenaar Peter Lazeroms geeft bezoekers uitleg over (de voortgang van) de verschillende woningbouwprojecten in de gemeente Rucphen. Vooral het inmiddels in de tweede fase belande plan Hofstede is hierbij populair. Sterker nog: Remco en Angelique Sloof uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn er speciaal voor naar het Open Huis afgereisd. “Hofstede kwam toevallig voorbij op Funda. Het is een mooi project. We willen graag in de buurt van de bossen wonen, daarom hebben we hier een huis gekocht. Dankzij de informatie van vandaag hebben we toch weer een beter beeld gekregen van hoe de wijk er straks uitziet. We hebben een dochter van zes. Dan ben je ook wel benieuwd naar waar de speeltuin komt te staan.” Voor Peter Lazeroms een heel herkenbare reactie. “Bij mensen die gekozen hebben voor nieuwbouw, leeft de omgeving heel sterk. Van afwatering tot groenvoorziening, ze willen alles tot in detail weten.”

Knuffelpaspoort

Gedetailleerd zijn ook de knuffelpaspoorten die de jongste inwoners van de gemeente Rucphen kunnen aanvragen voor hun favoriete knuffeldier. Dat doen ook de kinderen van Niels Kil en zijn vrouw Yvonne. Dochter Maud wil een paspoort voor knuffel Poppy, zoon Mees vraagt het document aan voor knuffel Supersonic. Daarvoor moet natuurlijk eerst een officiële foto worden gemaakt, waarna koers moet worden gezet naar een loket waar een alleraardigste mevrouw de gegevens opneemt en het paspoort in orde maakt. Daarin staan belangrijke details vermeld. Zo leren we dat Knuffel Supersonic 25 cm lang is, een blauwe kleur heeft en gek is op pizza.

Trouwen met een knipoog

Ook het ‘trouwen met een knipoog’, in de raadzaal van het gemeentehuis, blijkt populair. Bijna elk half uur vindt er een ceremonie plaats. De ene keer is er een ‘huwelijk’ tussen een vriendje en een vriendinnetje en een andere keer trouwen twee kleine zusjes met hun lieve mama. Maar ook volwassenen laten de geboden kans niet aan zich voorbijgaan. Zoals Joop en Karin, die inmiddels al twaalf en een half jaar bij elkaar zijn. “We zijn niet getrouwd,” zegt Karin vlak voordat de ceremonie van start gaat. “Joop heeft altijd gezegd: ‘Ik ga het jou niet vragen, want ik weet niet zeker of je wel ja gaat zeggen’. Dan is dit een mooie gelegenheid om te laten weten dat ik van hem hou, ook al willen we niet écht trouwen.” Al komt het nephuwelijk dat trouwambtenaar Janka Nooijens-Timmers vervolgens afsluit, met een op zijn paasbest uitgedost koppel, emotionele getuigen en prachtige ringen, verdacht dicht in de buurt van écht.

Veiligheidsplein

In de hal van het gemeentehuis, waar ook partners als Vluchtelingenwerk, woningcorporatie en het Digi-Taalhuis van Bibliotheek West-Brabant zich presenteren, maakt de volgende lichting bezoekers inmiddels alweer een rondje dat ook voert naar de parkeerplaats achter het gemeentehuis. Hier is het zogeheten Veiligheidsplein ingericht. Handhaving, politie, brandweer en de Servicedienst staan er met uiteenlopende voertuigen en verschillend materiaal. Het levert letterlijk leuke beelden op, want zeg nou zelf: hoe vaak krijg je de kans om je kroost te fotograferen op een politiemotor of in een brandweerwagen?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief