Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Gemeentelijke Pluim voor transportbedrijf Rebro Transport

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Een bijzonder moment tijdens het Open Huis van de Gemeente Rucphen afgelopen zaterdag. Voor het transportbedrijf Rebro Transport uit Rucphen lag er namelijk een Gemeentelijke Pluim klaar.

En dat was niet zonder reden. Als er één bedrijf is in de gemeente Rucphen dat reclame maakt voor diezelfde gemeente, dan is dat namelijk Rebro Transport wel. Het wagenpark van het bedrijf is voorzien van enorme, in het oog springende reclames die verwijzen naar de gemeente Rucphen. “Regelmatig word ik hierover door mensen gebeld,” vertelt burgemeester Marjolein van der Mer Mohr. “Den zeggen ze: ‘Wat ik nu toch weer op de snelweg heb gezien! Een prachtige wagen van de Gemeente Rucphen!’ Waarmee ze natuurlijk Rebro Transport bedoelen.” En, zich wendend tot de familie Rens: “Jullie zijn echt onze Rucphense trots. Het is een eer dat u aanwezig bent tijdens het Open Huis.”

Oorkonde

Wat volgt is de verrassing voor de eigenaren van het transportbedrijf: de toekenning van de Gemeentelijke Pluim door wethouder René Lazeroms. Hij reikt een ingelijste oorkonde uit aan Ralph en Roy Rens, de twee broers die het door hu ouders Hans en Anita Rens opgerichte bedrijf hebben voortgezet. De allerjongste telgen van de familie Rens mogen de lijst van het inpakpapier ontdoen, wat snel en vakkundig gebeurt. Aansluitend speldt wethouder René Lazeroms het bij de Gemeentelijke Pluim behorende insigne op bij Hans Rens.

Bedankje

“We zijn blij dat we met Rebro Transport in de gemeente Rucphen zitten,” aldus Ralph Rens. “We hebben hier alle mogelijkheden om ons bedrijf verder uit te bouwen. Dat onze trucks zijn uitgevoerd met het logo van de Gemeente Rucphen, is ons bedankje. Met de toekenning van de Gemeentelijke Pluim wordt ons harde werken door de Gemeente Rucphen erkend en beloond.” Een verrassing is er ook voor het Rucphense college, want Rebro Transport schenkt op haar beurt weer twee modelvarianten van haar trucks. “Dat is van ons uit een traditie naar onze relaties,” vervolgt hij. “Onze trucks zijn meestal onderweg, maar dan kunnen zij er op kantoor of war ze ook zijn tóch af en toe naar kijken.”

Waardering

De Gemeentelijke Pluim van de Gemeente Rucphen is een teken van waardering en dankbaarheid van het gemeentebestuur voor mensen en organisaties die ‘met meer dan gemiddelde inzet’ iets verdienstelijks hebben gedaan op maatschappelijk of cultureel terrein in de gemeente Rucphen. Bij de Pluim horen een gravure van het wapen van Rucphen, een draaginsigne en een oorkonde met daarop de reden van de toekenning.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief