Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr (links) op bezoek bij het jubilerende bruidspaar.
Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr (links) op bezoek bij het jubilerende bruidspaar. Foto: Corine Roks

Zestig keer hoera voor echtpaar De Bruin-Van Gils

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN- Medewerkers van Centrum voor Wonen en Zorg Kerkakkers lopen het appartement van Fred (82) en Ria (79) de Bruin-van Gils op deze vrijdag in en uit om ze te feliciteren met hun diamanten huwelijk. Ook burgemeester Marjolein van der Meer Mohr komt langs om de felicitaties namens het gemeentebestuur te overhandigen. 

Een dag later, op hun officiële trouwdag, staat een feestje gepland. “In het zaaltje hier beneden dat voor deze gelegenheid toepasselijk wordt versierd. De feestelijke entree naar ons appartement is het werk van de medewerkers,“ geeft mevrouw aan.

Kwajongen

Op 10 februari 1964 stonden zij op het bordes van het gemeentehuis in Breda, de stad waar zij beiden geboren zijn. “We trouwden op carnavalsmaandag. Onze zestigste trouwdag valt wederom met carnaval.” Mevrouw over haar eerste ontmoeting met Fred: “Ik kende hem al wat langer en vond het maar een kwajongen.” Cupido gaf echter niet op en in de bioscoop schoot hij raak.

Breda heeft een bijzonder plekje in hun harten. Aan de muur van het appartement prijkt een groot borduurwerk; de Grote Kerk van de Nassaustad. “Ik houd nog steeds van borduren en handwerken. Freds interesse richtte zich op het verzamelen van postzegels.”

Na even te hebben ingewoond in Breda vertrekt het paar naar Dordrecht. “Dit vanwege mijn werk als kraanmachinist. Later verhuisden we naar Etten-Leur, vervolgens naar Bosschenhoofd en nu zijn we al enkele jaren naar tevredenheid gesetteld in Rucphen. We hebben het overal naar onze zin gehad. Ria heeft in verschillende woonplaatsen vriendinnen gemaakt die morgen van de partij zijn tijdens ons feest,” licht meneer toe.

Taxi

Meneer zat graag achter het stuur, hij verruilde de kraan voor de vrachtwagen. Ook privé maakte hij de nodige kilometers. “Ik was de vaste taxi voor onze kinderen en kleinkinderen,” lacht Fred waarbij de nodige herinneringen worden opgehaald. Het paar krijgt twee kinderen, een jongen en meisje. Zij zorgen voor drie kleinkinderen. “Allemaal jongens,” spreekt een trotse oma.

Veertig dienstjaren bij de politie heeft mevrouw op haar conto. “Locatie Breda. In verrichtte daar uiteenlopende werkzaamheden. Een aantal van mijn collega’s is morgen aanwezig”.

Als ze het wat rustiger aan gaan doen, komt er een nieuwe uitdaging op hun pad. “Onze kleinzoon Ferry studeerde recreatie en kreeg in Spanje een stageplek aangeboden. Hij was nog zo jong, op verzoek van zijn ouders reisden we mee. Veertien weken brachten we daar door en hebben geen enkele show van hem gemist.“ Altijd werden ze vergezeld door een harige viervoeter. “We hebben verschillende grote honden gehad. Ze gingen altijd mee als we met de caravan reisden.”

Seizoenkaart

Het diamanten echtpaar deelt de liefde voor sport. Ria liep regelmatig een marathon en haalde met de Road Runners Etten-Leur zelfs het vredevuur uit Frankrijk. Daarnaast was zij zeer fanatiek met judo en jiujitsu. Meneer houdt van voetbal en woonde menig wedstrijd bij. De club laat zich raden met wortels in de Baroniestad. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief