René Lazeroms (l) en Kris Maas bij de kick-off van het project.
René Lazeroms (l) en Kris Maas bij de kick-off van het project. Foto: Corine Roks

Nieuwbouwproject De Vennen in Sint Willebrord feestelijk van start

Door: Corine Roks Algemeen

SINT WILLEBRORD - Het project ’Wonen in de Vennen’ werd vrijdagochtend feestelijk gelanceerd door directeur Kris Maas van bouwbedrijf en projectontwikkelaar Maas-Jacobs en wethouder René Lazeroms van de Gemeente Rucphen.

Dit op de locatie waar elf rijwoningen en zes tweekappers gebouwd gaan worden. Nieuwbouwplan ‘De Vennen’ bevat tevens twee bouwkavels. Op 6 juni gaat de verkoop van start. 

Jongeren

Het nieuwbouwplan ligt aan de rand van Sint Willebrord, op het perceel aan de Vosdonkseweg- Noorderstraat-Krommestraat. “Al vanaf 2020 zijn er concrete plannen voor dit perceel. In de eerste instantie voor de bouw van twee-onder-een-kappers. Later is dit plan bijgesteld naar een gevarieerder woningaanbod met het oog op starters. Dit in samenspraak met de Gemeente Rucphen,” meldt Kris Maas. Waarbij de wethouder hem aanvult: “We werken aan een woningbeleid waarbij jongeren de kans krijgen zich in hun eigen dorp te kunnen settelen.”

Waterberging

Aan de zuidkant van het plan kijken de woningen uit over een landschappelijke zone die tevens wordt ingezet als waterberging. Het project wordt bereikbaar via de Noorderstraat en de Krommestraat alwaar de twee bouwkavels zich bevinden. Afgelopen maart kreeg het bestemmingsplan de status onherroepelijk.

Dorpsarchitectuur

Over de architectuur: “Dorpsarchitectuur conform de omgeving. Het project ligt op een zichtlocatie en biedt een mooie entree richting de dorpen. De bedoeling is dat we eind 2024/ begin 2025 van start gaan met de bouw”, aldus eigenaar Maas-Jacobs. Surf voor meer informatie naar www.wonenindevennen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief