Afbeelding
Foto: Pixabay

Mini-symposium in Sprundel over veranderingen in de zorg

Door: Addo Sprangers Algemeen

SPRUNDEL - Kruiswerk voor U, Rucphen houdt, samen met Steunpunt Mantelzorg, Geheugenschakel en Dynamico, op woensdag 22 mei een mini-symposium dat ingaat op de veranderingen in de zorg.

Het thema luidt: ‘Hoe redden we het samen nu en straks’. Frans Hoogeveen, een specialist in dementiezorg, komt vertellen over ‘de dementievriendelijke samenleving’. Hij weet dat mensen met dementie steeds langer thuis moeten blijven wonen. En dat dit voor naasten (mantelzorgers) op de duur vaak onhoudbaar wordt. Hoogeveen geeft handvatten om de situatie van mensen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren.

Aanmelden

Ook spreekt op deze avond Charlotte Robbemond over hoe om te gaan met de beperkingen Parkinson, CVA en Neurologische klachten. Tot slot gaat Corine van de Riet in op het onderwerp Rouw en Verlies. Alle belangstellenden zijn op het symposium welkom. Het vindt plaats in dorpshuis De Trapkes in Sprundel, van 18.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar wel wordt gevraagd om vóór 15 mei aan te melden via info@mantelzorgrucphen.nl of telefoon 088-5574890.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief